HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

lukemista hiihtolomalleHiihtoloma on loistava hetki viettää köllötellen sohvalla ja lukemalla.

Kat Fallsin kirjoittamat Veden alla ja Vasta virtaan ovat uusia tulevaisuuteen sijoittuvia fantasiakirjoja. Niissä eletään maailmassa ympäristökatastrofin jälkeen. Kat Falls osaa kirjoittaa tosi mukaansa tempaavasti vedenalaisesta maailmasta.

Pienemmille sopivat Anna Janssonin Emil Wern tutkii -kirjat. Sarjassa on vastikään ilmestynyt kaksi uutta kirjaa: Hopea-aarre ja Pankkiryöstö. Niissä Emil tutkii pikkukaupungissa tapahtuneita rikoksia. Sivuja kirjoissa on vajaa 100, siis sopivia noin 9 - 10-vuotiaille.

Rick Riordanilta on ilmestynyt paksumpi Kanen aikakirjat -fantasiasarja, josta ovat ilmestyneet kirjat Punainen pyramidi ja Liekehtivä valtaistuin. Olen lukenut sarjan ensimmäisen osan, joka oli tosi hauska. Toinen kirja on minulla jo varauksessa kirjastossa hiihtolomaa varten.

Takuuvarmat naurut saa Tohtori Proktori -kirjoilla, jotka on kirjoittanut norjalainen Jo Nesbø. Kirjasarjassa on ilmestynyt Tohtori Proktorin pierupulveri, Tohtori Proktorin aika-amme ja Tohtori Proktori ja mahdollinen maailmanloppu.

 

Huom! Lisää kirjavinkkejä löytyy Jiipeenetin nuorten reporttereiden arvosteluista.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja