HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Mitä sinä toivot joululahjaksi? Kenties vaatteita, videopelejä vai tekniikkaa? Vai sittenkin jotain henkistä?

joululahjaksi jokin uusi kokemus

 

Henkinen lahja on kenties yksi hienoimmista lahjoista, joita voi saada. Esimerkiksi teatterikäynti, matka tai sitten jotain muuta. Jotain, joka ei – ainakaan itsessään – ole tavara. Jokin uusi kokemus.

Kokemus. Se on avainsana kaikkeen. Materia on asia, jota varmasti emme tule saamaan mukanamme taivaaseen. Henkiset kokemukset kyllä.

Materia ei kuitenkaan ole pahasta. Parhaimmillaan se voi olla mahdollisuus saada uusia kokemuksia. Mukava elokuva, pyöräretki, videopeli tai kivat vaatteet yllä. Uusi mukava kokemus.

Mielestäni kuitenkin turha ostaminen on tarpeetonta. Turha ostaminen on sellaisen ostamista, joka ei tuo itselle jotain uutta lisäarvoa tai hyödykettä elämään, joka ei oleellisesti paranna elämänlaatua tai luo uusia kokemuksia. Meillä jokaisella on omat turhat ja tarpeelliset asiamme. Yksi tykkää koneista, toinen bussien teknisistä tiedoista, kolmas lukemisesta, neljäs vaatteista. Kaikki ovat oikein.

Palataksemme itse asiaan, joululahjoihin, kaikki toiveet eivät aina täyty kerralla kuin taikaiskusta. Ja se on OK. Jos saisimme kaikki kokemukset mahdollisimman pian ja kerralla, saisimme ne jo syntyessämme. Mitä iloa sellaisesta elämästä olisi?

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja