HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kesälomaa voi viettää monella eri tapaa. Voi vain olla tekemättä mitään sen erikoisempaa, lueskella hyviä kirjoja tai hakea kesätöihin. Pääsin tänä vuonna kesätöihin jo toista kertaa.

taas kesatoissa

 

Kesätyöhaun aloitin jo varhain keväällä. Tänäkin vuonna tein reilut 40 työhakemusta ja ensimmäinen työhaastattelukutsu tuli maaliskuussa. Kaiken kaikkiaan sain kutsun seitsemään työhaastatteluun, joista yhdessä tärppäsi. Pääsin kesätöihin Helsingin kaupungin rakentamispalveluun Staralle puistoja ja muita viheralueita hoitamaan.

Kesätyön saaminen ei ole koskaan itsestäänselvyys. Kirjoitin keväällä Suomen Kuvalehden blogissa kuinka kesätyön saaminen alaikäisenä Helsingissä on melkein yhtä todennäköistä kuin lottovoitto. Tänä kesänä tuo lottovoitto osui jo toistamiseen kohdalleni. Viime kesänä sain työskennellä Fallkullan nuorisotalolla kesätoimituksen ohjaajana. Kirjoitin silloin kesätyökokemuksistani myös Jiipeenettiin.

Aloitin tänä kesänä kesätyöt Staralla heinäkuun alussa. Työpaikalle meno ensimmäisenä työpäivänä jännitti melkoisesti. Onneksi en ollut työmatkalla yksin. Myös isoveljeni pääsi jo toista kesää samaan kesätyöpaikkaan. Häneltä olen saanut myös hyvän käsityksen siitä, mitä kesätyö Staralla pitää sisällään.

Jokaisena kesätyöpäivänä herään aamuviideltä, sillä minun pitää ehtiä jo kuudelta lähtevään bussiin. Itse työ alkaa seitsemältä, mutta sitä ennen pitää ehtiä vaihtamaan työvaatteet ylle. Työvaatteisiin kuuluvat työhousut, turvakengät, hanskat ja työtakki sekä sadevarusteet. Kesätyöni on täysin ulkotyötä ja ulkona ollaan satoi tai paistoi. Kovalla helteellä taukoja on sentään useammin.

Virallinen tittelini on puhtaanapitotyöntekijä. Se tarkoittaa käytännössä puistojen ja muiden viheralueiden hoitoa yhdessä muun työporukkamme kanssa. Kahden ensimmäisen työviikon aikana olen päässyt kitkemään rikkaruohoja, kanttaamaan puita ja pensaita, napsimaan puiden rungoilta vesoja, käyttämään pensasleikkuria, pesemään leikkipuiston kahluuallasta ja monia muita hommia, joita nyt en edes muista. Jokainen työpäiväni on hivenen erilainen ja se tuo mukavaa vaihtelua työhön.

Kesätyöpäiväkirjani jatkuu lähiviikkoina Jiipeenetissä.

 

Kuva: Tarmo Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja