HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

fallkulla vuohi

Fallkullan kesätoimituslainen Aino Honka (9) otti kuvan vuohesta.

 

Kotieläintilalla työskennellessä on omat haasteensa. Eräänä päivänä kun olin lasten kanssa tekemässä juttua vuohiaitauksen sisällä, niin täysin aavistamattomana tajusin, että kili pureskeli kädessäni roikkuvan paperin kulmaa. Nostin paperia ylemmäs, mutta kili jatkoi innokkaana paperin kulman tavoittelua. Lopulta se nosti etusorkkansa minun vatsaani vasten. Tapaus oli minun kaltaiseni kaupunkilaisnuoren mielestä todella huvittava.

Olen toiminut tätä juttua kirjoittaessani kolme viikkoa Helsingissä sijaitsevalla Fallkullan kotieläintilalla yhtenä kolmesta kesätoimituksen ohjaajista. Hauskaa on riittänyt niin eläinten kuin lasten parissa. Kahdessa viikossa ovat lapset päässeet tekemään hurjan paljon erilaisia lehtikirjoituksia, videoita, valokuvia ja haastatteluja. Minullakin on riittänyt töitä videoiden editoinnissa, FaLen eli Fallkullan Lehden taitossa ja lasten ohjaamisessa.

Kesätoimituksen alkuaikoina innokkaita kesätoimituslaisia oli yllättävän vähän: kolmesta viiteen lasta. Monet Fallkullaan tulevat nuoret menevät mieluummin siivoamaan navettaa kuin tulevat kesätoimitukseen. Sitä en voi oikein käsittää vieläkään, miten joku tykkää enemmän lannasta kuin kesätoimitukseen tulemisesta? Toisella viikolla sentään kesätoimitukseen tuli jo kymmenkunta innokasta lasta.

Fallkullan kesätoimituksen tekemät jutut löytyvät osoitteesta: http://fallkulla.nettiareena.fi

 

fallkulla possu

Oona Sainio (9) kuvasi kesätoimituksessa maata tonkivan possun.

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja