Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Pääsiäisen odotusta Laitilassa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Meillä Laitilassa valmistauduttiin pääsiäiseen alakoululaisten omilla huippuleireillä. Aiheena oli paljon pääsiäiseen liittyvää liikuntaa, kertomusta, tarinaa ja askartelua.

 paasiaisen odotusta laitilassa 1

 

Aloitimme Lehtoniemen leirikeskuksessa pimeävaelluksella, missä hyödynnettiin QR-koodeja, joista sai kerätä sanoja ja vihjeitä seuraavasta rastista. Kananmuna-teemalla kulkeva reitti päättyi nuotiolle, missä jokainen sai paistaa itselle kananmunan – sitä ennen kuitenkin oli jo kerrottu munan olevan uuden elämän vertauskuva ja liittyvän vahvasti pääsiäiseen. Tiedustelu osoitti, että monen kotona piilotetaan suklaamunia pääsiäisenä.

 

paasiaisen odotusta laitilassa 2

 

Tarinankertoja Kiisi Isotalo oli koonnut ja sepittänyt meille tarinoita pääsiäisestä (löytyvät laitilanseurakunta.fi -etusivulta pääsiäisen ajan.) Kiisin tarinat kulkivat mukana koko leirimme ajan.

 

paasiaisen odotusta laitilassa 3

 

Toisena leiripäivänä olikin kädentaitojen hetki, jossa jokainen sai maalata ja koristella muovimunan sekä vähän isommat leiriläiset saivat tehdä myös helmimassasta tipun tai jonkun muun eläimen. Kaikki keskittyivät tekemiseen ja myös taiteellista silmää löytyi jokaiselta omalla persoonallisella tavallaan. Olipa ilo katsella tuotoksia!

 

paasiaisen odotusta laitilassa 4

 

Leirillä tietenkin perinteisesti oli vielä muna-teemalla kulkeva "olympic games", jossa heiteltiin styrox-munaa. Oli tipuviestiä, kanaloikkaa, höyhenen puhallusta ja oikeankin kananmunan kuljetusta. Näillä eväillä – hyvää pääsiäisaikaa kaikille!

 

paasiaisen odotusta laitilassa 5

 

Kuvat: Kari Penttinen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja