HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

KH-0483Kirjailija, toimittaja Karo Hämäläinen on kirjoittanut lapsille sopivan Samuli-kirjasarjan ja useita aikuisten kirjoja ja lisäksi tietokirjoja. Jiipeenetin reportteri haastatteli Karo Hämäläistä ja kyseli hänen paastopäätöksiään.

Miten paastoat?

"En paastoa mitenkään erityisesti. Pyrin pitämään elämäntapani kohtuullisina läpi vuoden niin, ettei ole tarpeen pitää erityisiä rajoituskausia. Jonkin elämäntavan muuttaminen rajoitetuksi ajaksi voi kyllä edesauttaa muuttamaan tuota elämäntapaa pysyvästi."

Mistä asioista sinä voisit paastota?

"Varmaankin hyvä paastoamisen kohde olisi työnteko. Se ei tarkoittaisi työn lopettamista vaan työnteon kohtuullistamista. Koska teen palkkatyöni lisäksi kirjailijantyötä, päivät venyvät helposti todella pitkiksi. Voisin paastota myös karkeista, joita syön aika paljon. Voisin paastota myös Pepsi Maxista, ja itse asiassa olenkin vähentänyt sen juomista huomattavasti."

Millä asioilla taas hoidat ja hellit itseäsi?

"Lauantailla: aamulla käyn lenkillä, aamupalalla on vaimoni leipomia tuoreita sämpylöitä ja illalla sauna. Myös arkisin työpäivän jälkeen käyn mielelläni pyörähtämässä kuntosalilla, jotta pääsen saunaan."

Miten ja missä juhlit pääsiäistä?

"Näillä näkymin vietän pääsiäistä tänä vuonna kotona. Pyhäpäivisin tulee yleensä ulkoiltua. Tapanani on myös säästää juhla-ajaksi niin kuin jouluksi, pääsiäiseksi ja juhannukseksi jokin kirja, jonka lukemista olen odottanut."

Kuva: Pertti Nisonen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja