Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Mistä sinä voisit paastota? - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Paastoaminen kuuluu kristilliseen pääsiäisen viettoon. Kaikissa muissakin uskonnoissa paastoa esiintyy, osin itsenäisenä uskonnonharjoituksena, osin valmistautumisena tärkeisiin uskonnollisiin menoihin.

Kristillisessä perinteessä suureksi paastoksi kutsutaan aikaa laskiaisesta pääsiäiseen ja silloin pidättäydytään liiallisesta mässäilystä ja useista aterioista. Samalla voidaan pyrkiä henkistymiseen, synnistä pois pääsemiseen ja siihen, ettei loukata toisia ihmisiä.

Meille luterilaisille paasto ei ole niin merkityksellinen kuin muiden uskontojen edustajille, koska tiedämme ettei mikään ulkoinen voi meitä pelastaa, mutta monet ovat ottaneet tavakseen valmistautua kristinuskon suurimpaan juhlaan juuri luopumalla jostakin. Se jokin voi olla sellainen, joka vaivaa meitä ajatuksissa, josta haluttaisiin ehkä luopua, ei kokonaan, mutta kokeilla miltä tuntuisi olla hetki ilman.

paasto
 

topias

Topias (14)

- Kotiherkuista, Sirkus Aakkoset on suuri intohimoni ja siitä luopuminen kuukaudeksi voisi olla hyvä.

ronja

Ronja (maskeerattu peikoksi)

- Koulusta, vaikka siellä on kivaakin...

Oikeasti Ronja voisi luopua tietokoneesta.

- Sen kanssa menee paljon aikaa. Helpommin se kävisi, kun antaisin sen isosiskolle. Tietokoneella Ronja juttelee kavereiden kanssa ja käyttää Facebookia.

esa

Esa (14)

- Tietokoneesta, mutta oikeasti en voisi olla ilman sitä. Mieluummin luopuisin sitten telkkarista. Katselen vähän kaikenlaista mitä sieltä tulee, muun muassa Myytinmurtajia ja Top Gearia mutta mikään niistä ei olisi kovin pakollista, joten niistä luopuminen voisi olla hyvä.

mikael

Mikael (14)

- Jäätelöstä, koska tykkään siitä tosi paljon. Vanhemmatkin pitäisivät siitä. Meillä kotona onkin jo hieman rajoitettu, ettei jäätelöä ole kovin paljoa aina saatavilla. Jäätelön sijaan voisin syödä enemmän suklaata.

teemu

Teemu (13)

- Musiikista, kun kuuntelen sitä liikaa omasta mielestäni. Kuuntelen enimmäkseen kuulokkeet päässä teknoa, poppia ja kevyttä heviä. Sen aikana voisin keskittyä vaikka enemmän opiskeluun.

karel

Karel

- Pleikkarilla pelaamista voisi vähentää, sanoo Karel.

Karel pelaa paljon autopelejä, esimerkiksi Need for Speediä. Kotonakin on sanottu, että pelaamista voisi vähentää. Kotona tulee muuten vaan makoiltua tai pelattua lätkää.

daniel

Daniel (12)

- Tietokoneesta, sillä sen parissa tule vietettyä liikaa aikaa. Vanhemmat ovat sitä mieltä ja ei tule oikein muutakaan tehtyä. Koirakin joutuu kärsimään siitä. Pelaan lähinnä Minecraftia. Jos olisi ilman konetta niin sitten täytyisi miettiä, mitä muuta voisin tehdä. Ainakin koiran kanssa tulisi oltua enemmän.

konsta

Konsta

...karkeista, koska ei haluaisi syödä niitä joka päivä. Koska Konsta ei syö karkkeja joka päivä, siitä luopuminen ei olisi hankalaa. 

verneri

Verneri (14)

- Voisin luopua karkeista. Syön liikaa karkkeja, en tosin päivittäin. Niistä jää paha paha maku suuhun, varsinkin Pohjanmaan pastilleista.

iida-ja-sofia

Iida

...herkkujen syönnistä, koska se hieman vaivaa ja siitä tulee maha kipeäksi. Herkkuja ovat suklaa ja karkit. - Jos vaikka paaston jälkeen ei enää tekisikään niin paljon mieli herkkuja.

Sofia

...tietokoneesta, koska sillä tulee pelattua liikaa. Sofia pelaa monia pelejä, mutta eniten goSupermodelia. -Peleistä luopuminen ei aiheuttaisi vierotusoireita, mutta äiti olisi tyytyväinen, sillä äidin mielestä pelaan liikaa.

ilari-ja-anders

Ilari (15)

- Steamista, Steam on netin pelipalvelu, eikä siellä ole kauheesti nyt mitään hyviä pelejä, joten luopuminen siitä ei olisi edes hankalaa.

Anders (15)

Minä voisin luopua myös Steamista, mutta myös jostain herkuista. Sipsejä ja limppara tulee nautittua viikoittain.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja