Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Lokakuun kuvia - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

lokakuisia kuvia 1

Sateista, märkää. Lehdet läjinä pihamaalla. Haravaa pitäisi heiluttaa, tai tuuli voisi keinuttaa. Mieleni on hieman apea, edessä on tie kapea, syksystä talveen.

Lehdet lämmittävät puiden varpaita, lumi peittää täkillään. Tyyny vielä tarvitaan talviuneen hyvään, minäpoika kumarran syvään ja hyvästelen lehdet.

 

lokakuisia kuvia 2

Jossain vielä sinnittelee lehdet vihreät, vaikea on uskoa, että kevääseen on matkaa. Alla lumen jään, täyttä elämää, odottaa jo silmut, sykkii sydän kevään.

 

lokakuisia kuvia 3

Sammalella pehmoisella hyvä ompi kelliä, ajatella aivan, ajatuksia helliä. Saisinpa nyt mahan täyteen velliä tai posket täyteen melliä!

 

lokakuisia kuvia 4

Oli jää taittanut ontot varret, jäinen kuolema nujertanut arat korret. Vesi taiteili siveltimellään, kauniita väreitä pensselillään.

 

lokakuisia kuvia 5

Soitteli jääurut, kilahtelivat kuulaina. Säesti kaislojen kuoro luontokirkossa. Ilo ja lämpö levisi, mieleni hieman keveni kuunnellessani huminaa, jäisten urkujen pulinaa.

Muistaako kukaan teistä, miltä jääpuikko mahtaa maistaa? Minä yhden käteeni koppasin, toki ensin hieman taistelin mutta myönnän, sitä maistelin.

 

Kuvat: Tiitus Hopia. Tekstit: Päivi Hopia


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja