Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Yhteisvastuukeräys tukee tänä vuonna partiota - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Vuosittain järjestettävä Yhteisvastuukeräys avattiin komeasti Helsingin tuomiokirkon kynttilätempauksella. Tänä vuonna keräys tukee nuoria.

yhteisvastuukerays 2016 1

Tuomiokirkon portaille syttyi Yhteisvastuukeräyksen logo.

 

Punaiset kynttilät loistavat illan hämärässä. Kymmenisen ihmistä sytyttää yksi kerrallaan kynttilöihin liekin.

Pikku hiljaa kuvio alkaa hahmottua: Helsingin tuomiokirkon portailla loistaa sydän yhdistettynä ristiin. Kyseessä on Yhteisvastuukeräyksen logo.

Helmikuun ensimmäisenä viikonloppuna starttasi Yhteisvastuukeräys. Sen takana on Suomen evankelis-luterilainen kirkko.

 

yhteisvastuukerays 2016 2

Helsingin tuomiokirkon portaille syttyi Yhteisvastuukeräyksen aloitustemppauksessa yli 600 kynttilää. 

 

Myös vamman kanssa voi harrastaa

Tänä vuonna viidennes keräyksen tuotoista päätyy Suomen Partiolaisille. Rahan ansiosta monet lapset ja nuoret pääsevät partioon, joilla ei olisi muuten mahdollisuutta tai varaa harrastaa.

Partio perustuu vapaaehtoisuuteen. Vain muutamat vakituiset toimistotyöntekijät saavat partiosta palkkaa. Lippukunnissa toimintaa pyöritetään palkatta.

 

yhteisvastuukerays 2016 3

Partiolippukunta Sinivuoren Soihdut keräsi Yhteisvastuun hyväksi.

 

Yhteisvastuukeräyksen tuotoilla koulutetaan esimerkiksi ohjaajia sisupartioon. Nimikkeellä tarkoitetaan partiolaisia, jotka tarvitsevat vamman tai pitkäaikaissairauden takia erityistä tukea ohjaajilta.

Sisupartiolaisella voi olla esimerkiksi heikentynyt näkö- tai kuuloaisti. Se ei kuitenkaan estä osallistumista metsäretkille ja muuhun partiotoimintaan.

Aktiviteetit täytyy vain sovittaa osallistujan vamman tai sairauden mukaan. Sisupartioryhmä tarvitseekin tavallista ryhmää enemmän aikuisia johtajia.

 

yhteisvastuukerays 2016 4

Kynttilöitä oli sytyttämässä kymmenisen ihmistä. 

 

Ugandalaisille nuorille ammatteja

Partion lisäksi Yhteisvastuukeräys tukee Kirkon Ulkomaanapua. Tänä vuonna ulkomaisena nimikkokohteena toimii Uganda, jonne keräyksen tuotoista ohjataan 60 %.

Keräystuloilla ugandalaiset nuoret saavat koulutusta. Länsi-Ugandan pakolaisleirille on rakenteilla ammattikoulu, jonne valitaan kaikkein heikoimmassa asemassa olevia nuoria.

Loppu viidennes keräystuloista jää seurakuntiin. Tuloilla tuetaan diakoniatyön kautta esimerkiksi vähävaraisia seurakuntalaisia hakemusten perusteella.

 

yhteisvastuukerays 2016 5

Kynttilätempaus keräsi uteliaita katsojia.

 

Kuvat: Tarmo Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja