Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Suut "makiaksi" ystävänpäivänä - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tässä helppo resepti suussa sulavan herkulliseen suklaakakkuun. Leivo se ja pyydä ystävätkin herkuttelemaan!

 ystavanpaivakakku 2

Valmis kakku kera kuorrutuksen ja sydännonparellien.

 

Tarvitset:

Kakkupohja:

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Suklaakuorrutus:

  • 50 g voita
  • 50 g sokeria (eli reilu desilitra)
  • 3 tl kaakaojauhetta
  • reilu 1 rkl maitoa
  • reilu 1 rkl vehnäjauhoja

 

Ohje:

ystavanpaivakakku 1

Valmis taikina odottaa pääsyä vuokaan.

 

Mittaa kattilaan maito, kaakaojauhe ja sokeri. Kiehauta paksu kaakao ja jäähdytä seos. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat vatkaten. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä kaakaon kanssa.

Voitele ja jauhota vuoka (n. litran vetoinen) korppujauhoilla tai kaakaojauheella. Paista kakkua 175 asteessa 45 - 60 minuuttia. Mitä vähemmän aikaa kakku on uunissa, sitä kosteampi ja tiiviimpi siitä tulee. Jos haluat mutakakun tapaisen, 45 minuuttia riittää hyvin.

Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen. Sen jälkeen kakun voi kuorruttaa, kostuttaa tai sen pinnalle voi ripotella tomusokeria. Ohessa käyttämäni suklaakuorrutuksen ohje.

Lisää aineet luetellussa järjestyksessä kattilaan ja kiehauta. Valuta kuorrute kakun päälle kun se on ollut poissa levyltä pienen hetken. Älä kuitenkaan odota pitkään, sillä se jähmettyy muuten kattilaan. Jos haluat ripotella nonparelleja kuorrutteen päälle, tee sekin ennen kuorrutteen jähmettymistä.

 

Kuvat: Pinja Lampinen


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja