Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Ystävänpäivä - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Tässä helppo resepti suussa sulavan herkulliseen suklaakakkuun. Leivo se ja pyydä ystävätkin herkuttelemaan!

 ystavanpaivakakku 2

Valmis kakku kera kuorrutuksen ja sydännonparellien.

 

Tarvitset:

Kakkupohja:

  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kaakaojauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 125 g voita tai margariinia
  • 1,5 dl sokeria
  • 2 munaa
  • 3 dl vehnäjauhoja
  • 1 rkl vaniljasokeria
  • 2 tl leivinjauhetta

Suklaakuorrutus:

  • 50 g voita
  • 50 g sokeria (eli reilu desilitra)
  • 3 tl kaakaojauhetta
  • reilu 1 rkl maitoa
  • reilu 1 rkl vehnäjauhoja

 

Ohje:

ystavanpaivakakku 1

Valmis taikina odottaa pääsyä vuokaan.

 

Mittaa kattilaan maito, kaakaojauhe ja sokeri. Kiehauta paksu kaakao ja jäähdytä seos. Vatkaa rasva ja sokeri vaahdoksi ja lisää munat vatkaten. Sekoita jauhojen joukkoon leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää jauhoseos taikinaan yhdessä kaakaon kanssa.

Voitele ja jauhota vuoka (n. litran vetoinen) korppujauhoilla tai kaakaojauheella. Paista kakkua 175 asteessa 45 - 60 minuuttia. Mitä vähemmän aikaa kakku on uunissa, sitä kosteampi ja tiiviimpi siitä tulee. Jos haluat mutakakun tapaisen, 45 minuuttia riittää hyvin.

Anna kakun jäähtyä hieman ennen kuin kumoat sen. Sen jälkeen kakun voi kuorruttaa, kostuttaa tai sen pinnalle voi ripotella tomusokeria. Ohessa käyttämäni suklaakuorrutuksen ohje.

Lisää aineet luetellussa järjestyksessä kattilaan ja kiehauta. Valuta kuorrute kakun päälle kun se on ollut poissa levyltä pienen hetken. Älä kuitenkaan odota pitkään, sillä se jähmettyy muuten kattilaan. Jos haluat ripotella nonparelleja kuorrutteen päälle, tee sekin ennen kuorrutteen jähmettymistä.

 

Kuvat: Pinja Lampinen

Ystävänpäivää vietetään jälleen 14. päivä helmikuuta. Kortilla tai lahjalla ilahdutat ystävääsi – valmista esimerkiksi omatekoinen kirjanen lahjaksi. Halutessasi voit totta kai myös piirtää tai kirjoittaa kirjan sivuille.

kirjanen 1

1. Ota 30 x 30 cm pala vahvaa paperia.

2. Taita paperi puoliksi.

3. Käännä paperi ja taita ala- ja yläpuoli keskiviivaan.

4. Käännä paperi ja taita samoin kuin edellä, niin että sinulla on 16 ruutua.

 

kirjanen 2

5. Leikkaa viivojen mukaan. Huomaa, että ruudut säilyvät toisissaan kiinni.

 

kirjanen 3

6. Aloita taittelu päälle, alle jne.

 

kirjanen 4

7. Näin sinulla on kirjanen.

 

kirjanen 5

8. Liimaa kolmas ja neljäs lehti yhteen jne. Eli ensimmäinen ja viimeinen lehti jäävät ilman paria.

 

kirjanen 6

9. Liimaa kartongista selkämys 7,5 cm x 2,5 cm.

 

kirjanen 7

 10. Tee 8 x 8 cm kartongista kannet ja koristele ne haluamallasi tavalla.

 

Kuvat: Arttu Utriainen

Yllätä ystäväsi herkullisilla ystävänpäiväleivoksilla! Innokas leipuri Elina Inkinen, 14, suunnitteli ja leipoi leivokset ja jakaa ohjeen Jiipeenetin lukijoille.

ystavanpaivaleivos 4

 

Ainekset:

Pohja:

  • 4 munaa
  • 1 ½ dl sokeria
  • 1 dl vehnäjauhoja
  • 1 dl perunajauhoja
  • 1 ½ tl leivinjauhetta
  • 2 rkl kaakaojauhetta

Täyte:

  • 2 dl kermaa
  • 200 g mansikoita soseutettuna
  • 1 dl vaniljakreemijauhetta

Kostutus:

  • 1 dl maitoa

Kuorrutus ja koristelu:

  • 400-500 g kaulittavaa massaa esim. marsipaania tai sokerimassaa ja erilaisia koristeita esim. strösseleitä tai marsipaanikukkia

Ohje:

  1. Valmista pohja. Vaahdota munat ja sokeri ilmavaksi vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne vaahdon joukkoon. Sekoita varovasti. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille. Paista 200 asteessa 6-8 min.

  2. Tee täyte. Vatkaa kerma vaahdoksi. Lisää joukkoon mansikkasose. Sekoita tasaiseksi. Lisää viimeiseksi vaniljakreemijauhe, joka jämäköittää täytteen. Laita täyte odottamaan jääkaappiin.

  3. Kumoa pohja sokeroidulle leivinpaperille. Ota sydämen mallisella piparimuotilla paloja pohjasta.

  4. Kokoa leivokset. Kostuta puolet paloista. Levitä kostutettujen palojen päälle reilusti täytettä. Aseta toinen pala päälle ja kostuta se.

  5. Kuorruta ja koristele leivokset. Kauli massa ohueksi. Leikkaa massasta sopivan kokoisia paloja esim. jonkun astian avulla. Nosta pala jokaisen leivoksen päälle ja silota reunat. Leikkaa veitsellä ylimääräinen pois. Koristele leivokset haluamallasi tavalla. Ylijääneestä massasta voi tehdä esim. koristeita.

 

ystavanpaivaleivos 1

ystavanpaivaleivos 2

ystavanpaivaleivos 3

Lisää leivontaideoita löytyy Elinan blogista thecakesareallweneed.blogspot.com

 

Kuvat: Elina Inkinen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja