Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
The Voice of Finland - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Reeta Vestman tuli tunnetuksi Husky Rescue -yhtyeen laulajana. Syksyllä 2010 hän lähti opiskelemaan musiikkiteatteria Lontoon Royal Academy of Musiciin. Tämän kevään aikana Reeta nähdään kilpailemassa Nelosen The Voice of Finlandissa.

Miten päädyit aloittamaan laulamisen alun perin?

reeta vestman- En ole koskaan tehnyt mitään päätöstä aloittaa laulamista, olen vaan aina laulanut pikkutytöstä asti. Meillä perheessä on aina kuunneltu paljon musiikkia ja isäni vinyylikokoelmakin on varmaan inspiroinut minua. Olen aina ollut kiinnostunut ihmisäänestä sekä rakastanut esiintymistä ja ensimmäisen kerran esiinnyinkin julkisesti kirkossa 3-vuotiaana.

Siitä sitten päädyin opiskelemaan musiikkia pianonsoiton ja laulun myötä, ensimmäisen levyni tein Mari Kaasisen johtaman Tuppasuut-kansanmusiikkiyhtyeen kanssa 11-vuotiaana ja olen elättänyt itseni musiikilla 16-vuotiaasta asti eli päädyin vaan intohimoani seuraamalla alalle. Jatkuvan treenaamisen myötä tie vei myös Sibelius-Akatemiaan ja Royal Academy of Musiciin Lontooseen, joista valmistuin 2011.

Mikä sai sinut lähtemään mukaan The Voice of Finland -kilpailuun?

- Tuotantoyhtiö kutsuu ohjelmaan kilpailemaan aina joukon ammattilaisia ja harkittuani pitkään, päätin osallistua. Pidän ohjelmasta sen takia, että "Vain ääni ratkaisee" eli kaikki ennakkoluulot ja olettamukset jäävät pois. Haluan tuoda ohjelmassa esille eri tapoja käyttää ääntä. Pidän myös siitä, että lähtökohtaisesti kaikkien kilpailijoiden taso on korkea, mukana on myös paljon arvostamiani kollegoita, eikä ohjelmaan liity mitään kilpailijoiden nolaamista ja naureskelua.

Erilaisia tv-laulukilpailuja on viime vuosina järjestetty melkoinen määrä sekä Suomessa että ulkomailla. Onko sinulla omia suosikkeja, jotka ovat nousseet pinnalle kyseisten kilpailujen kautta?

the voice of finland- Kyllä on, esimerkiksi Adam Lambert on loistava laulaja ja hänhän oli ennen American Idolia tehnyt musikaalirooleja, esimerkiksi Fiyeron rooli Wicked-musikaalissa, jotka todella vaativat vahvaa vokaalista osaamista. Myös Samantha Barksilla on upea ääni, hän kilpaili brittiläisessä I'd Do Anything -tv-ohjelmassa, ponnahti ohjelman kautta West Endin musikaalitaivaalle Les Misérables -musikaalin Éponineksi ja tekee nyt samaa roolia myös elokuvaversiossa.

Saavutit itse Husky Rescue -yhtyeen kanssa menestystä ulkomaita myöten. Mikä on paras muistosi noilta vuosilta?

- Oli mahtavaa nähdä maailmaa niin laajasti, kiersimme Yhdysvaltoja, Aasiaa ja Eurooppaa ja mieleen jäivät esimerkiksi Kiinan maasetutu ja miljoonakaupungit, Amerikan aavikot ja Sveitsin alppimaisemat. Myös musiikkivideoiden tekeminen oli todella hauskaa ja lisäksi oli suuri kunnia esiintyä samoilla maailmanluokan festivaaleilla sellaisten artistien ja bändien kanssa, joita olen itse aina ihaillut kuten Björk, Nick Cave, Coldplay ja Muse.

Voitit 11-vuotiaana 8 - 13-vuotiaille tarkoitetun Napero-Finlandia -kirjoituskilpailun Saunatonttu-sadullasi. Minkälaisia muistoja sinulla on jäänyt tuosta kilpailusta ja voitosta?

- Muistan, että opettajani faksasi satuni kilpailuun ihan viime minuuteilla viimeisenä osallistumispäivänä. Olin tietysti todella onnellinen, että voitin ja tohkeissani saadessani antaa haastatteluja ja päästessäni palkintomatkalle muumimaailmaan. Nykyään ihmettelen, kuinka luova lapsi olinkaan, en varmaan enää osaisi kirjoittaa tuollaisia satuja vaikka edelleen nautin kirjoittamisesta. Lapsena ja nuorena ajatusmaailma vaan oli jotenkin värikkäämpi ja rohkeampi. Noihin vuosiin liittyy paljon rakkaita muistoja.

Mikä mahtaa olla kaikkien aikojen lempisatusi?

- Olen kasvanut kirjojen ja Disney-piirrettyjen parissa ja rakastan satuja, joista on tehty myös hyviä musikaaleja, kuten Aladdin, Kaunotar ja Hirviö ja Leijonakuningas. Myös Narniat ovat todella rakkaita.

Entä mitä vinkkejä voisit antaa kirjoittamisesta kiinnostuneille tytöille ja pojille?

- Antakaa palaa, teidän maailmanne on rajaton ja monia varmasti kiinnostaa, mitä ajatuksia ja tarinoita nuorilla on jaettavanaan!

Ja lopuksi, mitä toivoisit tulevaisuuden tuovan tullessaan?

- Toivon, että saan tulevaisuudessakin työskennellä musiikin ja teatterin parissa. Toivottavasti saan tehdä vielä levyjä eri muusikoiden kanssa ja myös kiinnostavia musikaalirooleja. Unelmani olisi myöskin antaa ääneni jollekin Disney-animaation hahmolle!

 

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja