Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Top-listat - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Vuodenvaihteen lähestyessä on aika muistella Jiipeenetin kulunutta vuotta. Alla olevaan listaan on koottu Jiipeenetin pressiklubilaisten vuonna 2014 tekemistä jutuista kaikkein klikatuimmat...

jiipeenetin klikatuimmat vuonna 2014

 

vanhan kirkon ruttopuisto muistuttaa tuhoisasta kulkutaudista

Vanhan kirkon Ruttopuisto muistuttaa tuhoisasta kulkutaudista

"Vanhassa kirkossa ja sitä ympäröivässä Vanhassa kirkkopuistossa voi kokea historian siipien havinaa. Kansan suussa Vanha kirkkopuisto on edelleen Ruttopuisto ja rutosta muistuttavat puiston sisäänkäynnin portin muistotaulut..."

 

fallkullan kotielaintilalla paasee hoitamaan elaimia

Fallkullan kotieläintilalla pääsee hoitamaan eläimiä

"Tilalla on paljon erilaisia eläimiä, kuten valkoisia lapinlehmiä, lampaita, hevosia, vuohia, kanoja, ankkoja, possuja ja kaneja. Hevosista pienin, shetlanninponi Laku-Pekka pääsi kolmisen vuotta sitten lehtiinkin kun se varastettiin tilalta..."

 

showtanssi esiintymisia kavereita ja akrobatiaa

Showtanssi: esiintymisiä, kavereita ja akrobatiaa 

Showtanssissa keskeistä on esiintyminen. Tanssisarjoja tehostetaan eläytymisellä, tarinalla, pukeutumisella sekä erilaisilla akrobaattisilla liikkeillä kuten pirueteilla ja nostoilla. Showtanssi on irtautunut alunperin jazztanssista, johon sekoittui muun muassa discotanssia ja hip hoppia...

 

partiomestarin toinen kausi starttaa ensi syksyna

Partiomestarin toinen tuotantokausi starttaa ensi syksynä 

"Ohjelman päätähtinä nähdään nuoret 12 - 15-vuotiaat partiolaiset, jotka kisaavat kolmen hengen vartioina Partiomestarin tittelistä. Ohjelman tarkoituksena on näyttää, ettei partio ole vain sitä solmujen tekoa, vaan partio on harrastuksena hyvin monipuolinen..."

 

jiipeenetti seurasi eila rampe ja likka elokuvan kuvausta

Jiipeenetti seurasi Eila, Rampe ja Likka -elokuvan kuvausta 

"Elokuvaa katsoessa ei tule lainkaan ajatelleeksi, että elokuvan valmistuminen vaatii monen ammattilaisen työpanosta. Kameroiden takana häärivät esimerkiksi kameramiehet, äänimiehet, maskeeraajat ja valomiehet..."

 

Kirja-arvostelut

mafian linnut

Mafian linnut

"Mafian linnut on jännittävää luettavaa. Se piti todella otteessaan kirjan kannesta kanteen. Missään vaiheessa kirjaa ei tullut pitkästynyttä oloa..."

aivojumppaa

Aivojumppaa – 300 pähkinää purtavaksi

"Kirjasta löytyy pulmia jokaiseen makuun. Joissakin tarvitaan matemaattista älyä ja tietoa, joissakin täytyy tajuta kyseessä olevan kompakysymys..."

aavesaaren arvoitus

Aavesaaren arvoitus

"Aavesaaren arvoitus on toinen Ari Paulowin nuorille suunnattu salapoliisiromaani. Sarjan toinen osa on yhtä hauska kuin sarjan ensimmäinen osakin..."

outolintu

Outolintu

"Outolintu on elokuvamainen kirja, vähän samaan tapaan kuin Nälkäpeli-sarja. Siinä on periaatteessa elokuvan elementit valmiina: väkivaltaa, ihmissuhdedraamaa ja jännitystä..."

lumoleipomo ripaus taikaa

Lumoleipomo 2: Ripaus taikaa

"Valitettavasti myös Lumoleipomo-kirjasarjan toisessa osassa on näitä television kokkikilpailujen huonoja puolia. Sen tunnelma ei ole läheskään yhtä maaginen ja positiivinen kuin sarjan ensimmäisen osan..."

 

Leffa-arvostelut

risto rappaaja ja liukas lennart

Risto Räppääjä ja liukas Lennart

"Risto Räppääjä -elokuvat ovat naurattaneet niin lapsi- kuin aikuiskatsojia, eikä uusin elokuva jää yhtään edeltäjiään huonommaksi..."

ella ja kaverit paterock

Ella ja kaverit 2 – Paterock

"Ella ja kaverit -elokuvasarjan kakkososassa on kaikille kaikkea. Elokuvassa huumoria todella riittää..."

onneli ja anneli

Onneli ja Anneli

"Onneli ja Anneli on hauska koko perheen elokuva. Se tarjoaa Kurenniemen satukirjojen tavoin mahdollisuuden päästä vaaleanpunaiseen mielikuvitusmaailmaan, jossa pikkutytöt voivat ostaa itselleen talon ja ilmapallot kasvavat puutarhassa..."

divergent outolintu

Divergent – Outolintu

"Elokuva ei pettänyt odotuksiani: se oli periaatteessa juuri sitä, mitä olinkin jo osannut odottaa..."

nain koulutat lohikaarmeesi 2

Näin koulutat lohikäärmeesi 2

"Vaikka elokuva ei olekaan samanlainen kuin kirjasarja, on elokuvan juoni ihan mainio. Se tarjoaa katsojalle reippaasti vauhtia ja vaarallisia tilanteita..."

Syksy tuo mukanaan koulun alkamisen lisäksi loistavia televisio-ohjelmia. Lapsille ja nuorille löytyy monenmoista ohjelmaa. Kokosin lupaavimmat ohjelmat Top 3 -listaan.

 

1. Henkien saari

henkien saari

Henkien saari on osaksi kummitustarina, osaksi rakkaustarina. Kuva: Yle

 

Yle Fem esittää torstai-iltaisin norjalaista lasten ja nuorten jännityssarjaa, Henkien saarta. Ensimmäisen jakson perusteella sarja vaikuttaa melkoisen koukuttavalta. Sarja on aika jännittävä ja ensimmäisen jakson ikäraja oli sen vuoksi 12.

 

2. Koko Suomi leipoo

sami granrothhanna lindblom

Kakkugallerian omistaja-perustaja Sami Granroth (vas.) muodostaa kisailun tuomariston yhdessä kondiittori Mika Parviaisen kanssa. Kilpailun nuorin osallistuja on puolestaan 17-vuotias Hanna Lindblom Helsingistä (oik.). Lukiota käyvän Hannan tulevaisuuden haaveena on oma konditoria. Kuvat: MTV3

 

Syyskuussa alkaa MTV3:lla herkullinen sarja Koko Suomi leipoo. Sarjassa 12 harrastelijaleipuria kisaa monenlaisissa leivontatehtävissä. Kilpailijoiden leipomuksia arvostelee kaksi ammattileipuria: Mika Parviainen ja Sami Granroth. Kilpailun erikoisuutena on, että se on kuvattu viime kesänä ulkoilmassa suuressa teltassa, kun aiemmat kokkikilpailut on kuvattu yleensä studioissa.

 

3. Partiomestari

partiomestari

Nuoret partiolaiset kisaavat joukkueina erilaisissa selviytymistaidoissa, joissa mitataan nopeutta, älyä ja yhteistyökykyä. Kuvassa vasemmalta Partiomestarin tehtäväpäällikkö Antti Kuuti, juontaja Ronja, kilpailun tuomarit Kari "Poppis" Suomela ja Patrick "Pata" Degerman. Kuva: Anki Lappalainen / Yle Kuvapalvelu

 

Ylen TV2:n lauantaiaamuissa Galaxissa on jo pyörinyt kahden jakson verran Partiomestari-kilpailua. Partiomestarissa 12 vartiota kisaa Partiomestarin tittelistä. Kisassa partiolaisten on ratkottava erilaisia tehtäviä: esimerkiksi sarjan toisessa osassa kilpailijoiden täytyi rakentaa maitokärryt ja rinkkalautta. Jos partioon liittyminen kiinnostaa, niin sarjan avulla saa hyvän kuvan partiosta harrastuksena.

 

jiipeenetin vuoden klikatuimmat
 

 podetko univajetta

Podetko univajetta?

"Uni ja lepo ovat tärkeitä asioita. Ne pitävät yllä terveyttä ja hyvinvointia monestakin syystä. Kun saa riittävästi unta ja lepoa, on virkeä, suorituskyky nousee, jaksaa liikkua, oppimistulokset paranevat kun jaksaa keskittyä."

20 
 paatoimittajana

Päätoimittajana

"Mitenkähän lehteä tehdään? on yleinen, monien ihmisten päässä liikkuva kysymys, joka liikkui myös kyseisen artikkelin kirjoittajan – ja kenties kuvaajien – mielessä."

 19
saapasjalkakissa 

Saapasjalkakissa

"Saapasjalkakissa-elokuva on tarina ystävyydestä ja siitä, että ketään ei jätetä yksin. 3D-elokuvana Saapasjalkakissa on erityisen huiman vauhdikas kokemus."

18 
 kesatekemisia

Kesätekemisiä

"Keräsin tähän asioita, joita kesällä voi tehdä, jos ei ole tekemistä, vaikka kesällä sitä yleensä riittääkin!"

17 
 karo hamalainen

Karo Hämäläinen paastoaa limsan juomisessa

"Varmaankin hyvä paastoamisen kohde olisi työnteko. Se ei tarkoittaisi työn lopettamista vaan työnteon kohtuullistamista."

 16
kosminen kierros 

Kosminen kierros – jännittävä ja opettavainen avaruuspeli

"Aluksi pelaaminen tuntuu haastavalta, mutta pian siihen tottuu. Peli on toisaalta hauska ja opettavainen, sillä siinä oppii planeettojen nimiä ja tietoja niistä."

 15
 suklainen paasiaiskakku

Leivo suklainen pääsiäiskakku

"Lisää leivontaideoita löytyy Elinan blogista thecakesareallweneed.blogspot.com"

 14
 iina kuustonen

Näin syntyi Jani-Petteri

"Kannattaa hakeutua harrastajateatteriin. Sitä kautta saa hyvää käsitystä tästä ammatista ja pääsee kokeilemaan tuntuuko se omalta jutulta."

 13
 kristiina brask

Kristiina Brask Jiipeenetin nuorten reportterien haastateltavana

"Kristiina Brask esiintyi Savon Solmu -messuilla 14.4.2012."

12 
nelli nuudelipaa 

Nelli Nuudelipää lupaa että...

"Juhlin uutta vuotta serkkujeni kanssa. Ammuimme raketteja, söimme herkkuja ja valvoimme myöhään."

 11
 syksyn paras omenapiirakka

Hauskaa, herkullista ja hyödyllistä: Syksyn paras omenapiirakka

"Leipominen on mukavaa ja hyödyllistä puuhaa. Kotitaloustaidot ovat tärkeitä tulevaisuudessa ja uusien reseptien kokeilu on hauskaa."

10 
nakymaton poika 

Näkymätön poika

"Näkymätön poika ei ole mikä tahansa nuorten kirja. Se on juoneltaan hyvin hauska ja mukaansa tempaava. Yli 300 sivua meni ohi kuin yhdessä hetkessä."

 9
paasiainen legoilla 

Pääsiäinen kerrottuna legoilla

"Kun hetki koitti, Jeesus kävi aterialle yhdessä apostolien kanssa. Hän sanoi heille: "Hartaasti olen halunnut syödä tämän pääsiäisaterian teidän kanssanne ennen kärsimystäni.""

 8
 kummikoululaiset

Tule tukemaan kummikoululaisia Botswanassa

"Jiipeenetti lupautui kummityöhön syrjäytyneiden lasten lukutaidon tukemiseksi Francistownissa, Botswanassa."

 7
 angry birds land

Angry Birds Land on avattu

"Kyseessä on maailman ensimmäinen Angry Birds -pelin ympärille syntynyt teema-alue, joka on suunnattu erityisesti perheille ja perheiden pienimmille."

6 
diandra 

Idols-voittaja Diandra Flores Jiipeenetin haastattelussa

"Kun laulan tuntuu siltä, että elää ihan vain siinä hetkessä. Ei ajattele mitään muuta kuin sitä biisiä ja on tosi vapautunut olo. Laulaminen on aina hauskaa puuhaa, se ei tunnu "pakkopullalta" koskaan, ja se on vaan niin ihanaa."

 5
 jani petteri

Jani-Petteri Jiipeenetin reportterille: Ei oo yhtään rankkaa... viiitsivitsi

"Luen usein itselleni iltasaduksi lempikirjojani, jotka ovat Tommy Hellstenin Elämän paradoksi ja Virtahepo olohuoneessa."

 4
robin 

Robin: Koodi

"Suosittelen kuuntelemaan tämän Robinin ensimmäisen levyn, joka on onnistunut mainiosti! Tähtiä levy saa minulta 4 ja ½."

 3
 ystavanpaivaleivokset

Näyttävät ystävänpäiväleivokset

"Yllätä ystäväsi herkullisilla ystävänpäiväleivoksilla! Innokas leipuri Elina Inkinen, 14, suunnitteli ja leipoi leivokset ja jakaa ohjeen Jiipeenetin lukijoille."

2 
risto rappaaja 

Risto Räppääjä ja Viileä Venla

"On vaikea uskoa, että reilussa kuukaudessa on saatu aikaan 75 minuuttia pitkä kesäinen, naurattava elokuva. Suosittelen elokuvaa kaikille iästä riippumatta!"

 1

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja