Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Kiva koulu Palestiinassa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Toivon koulun pihalla Ramallahin kaupungissa Palestiinassa on välitunnilla vilskettä.

kummikoulu palestiinassa 1

 

Pienet juoksevat hurjaa vauhtia ja kiljuvat kovaan ääneen. Isommat oppilaat liikkuvat hillitymmin. Kukaan ei ole yksin. Tulevaisuuden toivot ovat täynnä elämää. Tytöt tulevat vuoronperään juttelemaan koulun sosiaalityöntekijän Mary Zreineh Zaroorin kanssa. Mary on viimeisillään raskaana, mutta kyykistyy juttelemaan tyttöjen kanssa.

 

kummikoulu palestiinassa 3

 

Sovittelijat (mediators) selvittelevät oppilaiden kiistoja. Heiltä pyydetään apua tai he voivat itsekin puuttua riitoihin tarvittaessa. Sovittelijat saavat vuoden koulutuksen tehtäväänsä. Ohjelma on osa kirkon koulujen rauhankasvatusta.

 

kummikoulu palestiinassa 4

 

”Jokainen pääsee heti soittamisen makuun. Ei tarvitse tunnistaa kuin värit”, selvittää lähetystyöntekijä Sami Parkkinen, joka ohjaa Lähetysseuran kummikouluissa oppilaita soittamaan kuvionuoteista. Oppilaat pääsevät silloin tällöin soittamaan myös Lähetysseuran keskuksen musiikkistudioon Jerusalemissa.

 

kummikoulu palestiinassa 5

 

Laila Nassar (vas.) ja Lia Abu Alroub tykkäävät opiskella Toivon koulussa Ramallahissa Länsirannalla. Koulu on yksi Lähetysseuran yhteistyökirkon neljästä koulusta Palestiinassa. Oppilaina on sekä kristittyjen että muslimiperheiden lapsia.

 

Kuvat: Sari Lehtelä / Suomen Lähetysseura


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja