Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Leirikoulu Islantiin – Keskiviikko - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Heräsimme taas seitsemältä ja söimme aamupalan. Lähdimme bussilla kohti Hellisheiðarvirkjunia, joka on voimalaitos. Siellä opimme, miten islantilaiset hyödyntävät maansa kuumia lähteitä lämmityksessä.

leirikoulu islantiin 15

Hellisheiðarvirkjunin voimalassa esiteltiin erilaisia laavakiviä. Kivet olivat yllättävän kevyitä. 

 

Pitkän selityksen jälkeen geotermisestä voimasta lähdimme katsomaan geysireitä. Niitä oli kaksi, joista toinen eli Geysir oli kuulemma niin vanha, että se ei toimi enää kuin ehkä kerran vuodessa. Olisi ollut jo liian hyvää tuuria nähdä sen purkautuvan. Nuorempi geysir eli Strokkur toimi sen sijaan 5-7 minuutin välein. Siitä tuli niin pieni olo, kun Strokkurin vesipatsas kohosi jopa 25 metrin korkeuteen.

 

leirikoulu islantiin 16

Strokkur on yksi Islannin lukuisista geysireistä. Kaikki geysirit ovat saaneet nimensä Strokkurin viereisestä Geysiristä.

 

Ihailtuamme geysireitä lähdimme Gullfoss-vesiputoukselle. Se oli valtavan kokoinen ja niin upea. Kun olimme sitä hetken katselleet ja kuvanneet, lähdimme lounaalle koskenlaskupaikkaan. Täytyy kyllä sanoa, että se ei ollut todellakaan parasta kasviskeittoa, mitä olen syönyt.

Pian lounaan jälkeen pukeuduimme märkäpukuihin, pelastusliiveihin ja kypäriin ja hyppäsimme kumiveneisiin. Kosket eivät olleet onneksi kovin rajuja, mutta silti kukaan ei selvinnyt seikkailusta kuivana. Varsinkaan silloin, kun osa innostui tönimään muita veteen. Siinä rytäkässä jopa opettajat lilluivat vuorotellen vedessä.

 

leirikoulu islantiin 17

Gullfoss on yksi Euroopan suurimmista vesiputouksista. Valtaisat vesimassat kohisevat pauhuten alas rotkoon.

 

Koskenlaskun puolivälissä olisi saanut hypätä kallionkielekkeeltä veteen, mutta vesi oli tosi kylmää, joten en itse hypännyt. Nyt ehkä vähän harmittaa, miksi ei tullut hypättyä...

Pääsimme onneksi koskenlaskun jälkeen saunaan lämmittelemään. Tosin saunassa oli melko kylmä verrattuna Suomen saunoihin. Minua jäi naurattamaan parin ulkomaalaisen miehen ilmeet, kun nuoret näyttivät, kuinka Suomessa saunotaan. Taisi olla heidän mielestään liian kuuma.

 

leirikoulu islantiin 18

Þingvellirin kansallispuiston maisemat ovat karut, mutta henkeäsalpaavan kauniit.

 

Matkalla hotellille pysähdyimme vielä Islannin suurimman järven Þingvallavtnin luona Þingvellirin kansallispuistossa. Näkymät järvelle olivat huimat. Islannissa on kaunista, mutta aika karun näköistä kun metsät puuttuvat.

 

leirikoulu islantiin 19

Tällä kertaa hampurilainen näytti vähän perinteisemmältä.

 

Päivällisellä söimme hampurilaisia. Tällä kertaa ne olivat melko samantyylisiä kuin Suomessa. Ruoan jälkeen muiden mennessä kauppaan halusin olla ensimmäinen, joka pesee hiuksensa. Hotellin suihku oli kyllä pelottava: Siitä tuli ensin vain tulikuumaa vettä, joka haisi kananmunalta. Lisäksi suihkuverho oli muutaman mielestä pelottava, kun se liimaantui ihoon kiinni.

 

leirikoulu islantiin 20

Meidän hotellimme Artic Comfort Hotel oli ulkoapäin pieni ja karu.

 

Illalla ennen nukkumaanmenoa pelasimme porukalla korttia. Rutiinilla osasimme jo valvoa ja mennä aitoon Islannin aikaan nukkumaan kellon ollessa Suomessa jo pitkälti torstain puolella.

 

Kuvat: Pinja Ylhävuori


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja