Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Ajatuksia koulutiellesi - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kesäloma on päättynyt ja koulut ovat alkaneet. On tullut aika oppia uusia taitoja.

Ekaluokkalaiset pääsevät tutustumaan kouluun ja siihen mitä on olla koulussa. Ja pikku hiljaa heille rupeaa aukeamaan myös lukemisen ja kirjoittamisen salaisuudet.

Tokaluokkalaiset eivät olekaan enää niitä kaikista pienimpiä oppilaita, niin kuin vielä viime keväänä, vaan nyt heidän tehtävänään on näyttää uusille ekaluokkalaisille esimerkkiä siitä miten koulussa ollaan ja käyttäydytään.

Kolmasluokkalaisillakin rupeaa puhaltamaan uudet tuulet. He pääsevät aloittamaan uuden ja vieraan kielen opiskelemisen. Ja siinäkös vasta haastetta onkin, että osaa vääntää sen kielen juuri siihen asentoon, että suusta tulee juuri tismalleen oikean kuuloinen sana kieltenopettajan mielestä. Ei siis yhtään helpompaa haastetta kolmosluokkalaisille ole keksitty heti syksyksi.

Nelosluokkalaiset ovatkin jo melko taitureita monissa koulujutuissa. Nelosella olevat hallitsevat jo monia asioita. He ovat saaneet opiskella jo monia eri aineita, ja niinpä heidän tehtävänään onkin syventää aiemmin opittuja taitojaan.

Vitosella (ainakin minun ymmärrykseni mukaan) lähdetään syventymään historian syviin saloihin sekä fysiikan ja kemian lakeihin. Siinäkös se pää sitten viimeistään menee hetkeksi sekaisin, ainakin minulla meni, mutta onneksi te tämän päivän vitoset olette niin eteviä, että teille kaikki tuo lienee ihan helppoa. Eikä huolta, jos ei niin olekaan, koska näitä aineita saatte opiskella vielä vuosia.

Kuutosilla vasta hieno vuosi onkin edessä. Viimeinen puristus ennen alakoulun päättymistä. Mutta tuo puristus ei ole helppo. Nyt teillä on mahdollisuus näyttää koko koululle, että olette koulun vanhimpia ja viisaimpia oppilaita. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että käyttäydytte sen mukaan, näytätte hyvää esimerkkiä pienemmille oppilaille ja ennen kaikkea yritätte hieman petrata jokaisessa kouluaineessa, jolloin siirtyminen yläkoulun puolelle on paljon helpompaa.

Niinpä tahdon toivottaa sinulle oikein hyvää ja Taivaan Isän siunaamaa koulunalkua! Muista, että saat jäädä Taivaan Isän käsien alle turvaan ja luottaa siihen, että Hän pitää sinusta huolen:

"Hän antaa enkeleilleen käskyn varjella sinua, missä ikinä kuljet, ja he kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen. Ps. 91:11-12"


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja