Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
- Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Arjen auttaja

Noin kymmenen vuotta sitten, ollessani isosena rippikoululeirillä, tapahtui siellä jotakin sellaista, mitä en ole koskaan pystynyt unohtamaan. Rippikouluun mennään yleensä 15-vuotiaana ja niin tälläkin leirillä kaikki leiriläiset olivat 15-vuotiaita.

Eräänä iltana, kun leiriläisillä oli vapaa-aikaa ja me isoset olimme huoneessamme suunnittelemassa leirin iltaohjelmaa aloimme kuulla huutoja: Apua, auttakaa, tulkaa nopeasti. Salaman nopeasti kaikki leiriläiset, isoset ja vetäjät lähestyivät tuota huonetta, josta avunpyynnöt kuuluivat. Huoneeseen päästyämme näimme lattialla makaavan erään tytön. Hän oli istunut yläsängyssä makuupussin päällä ja onnistunut jotenkin luiskahtamaan sieltä lattialle ja lyömään päänsä kovaan lattiaan. Tietysti leirin vetäjät kutsuivat paikalle heti ambulanssin ja kaikki asiat tehtiin juuri niin kuin pitääkin. Tyttö sai mahdollisimman pian tarvittavan avun.

Heti sen jälkeen, kun olin nähnyt tytön makaavan lattialla muistan sulkeutuneeni omaan huoneeseeni itku kurkussa. Minua pelotti. Mielessäni pyöri monenlaisia kysymyksiä. Mitä tytölle tapahtuu? Jääkö hänelle pysyviä vammoja? Kauanko hän joutuu olemaan sairaalassa? Päättyikö hänen rippileirinsä tähän? Huomasin, että kysymykset eivät jättäneet minua rauhaan, joten suljin silmäni ja ristin käteni. Pyysin Taivaan Isää pitämään huolta tästä tytöstä, rukoilin pitkään. Rukouksen päätyttyä huomasin olevani rauhoittunut, enkä pelännyt enää niin paljoa. Illalla vielä hiljennyimme yhdessä rukoilemaan koko leirin voimin tytön puolesta.

Näihin rukouksiin saimme Jumalalta nopean ja mieltämme lämmittävän vastauksen. Tyttö selvisi pelkällä aivotärähdyksellä ja muutamalla mustelmalla. Ja mikä hienointa, hän pystyi vielä palaamaan takaisin leirille.

Minulle tuo tapahtuma oli merkki siitä, että tuolla ylhäällä on todellakin joku. Se, joku on sellainen, joka näkee, tuntee ja tietää aivan kaiken. Joku johon voi luottaa ja, joka haluaa auttaa meitä ja olla läsnä elämässämme, arjessamme. Sillä jokulla on myös nimi. Se on Jumala. Jumala tahtoo, että kerromme hänelle asioitamme. Saamme pyytää häneltä apua kaikenlaisiin tilanteisiin, arjen askareisiin ja pulmiin. Saamme luottaa siihen, että hän on kiinnostunut meistä ja meidän asioistamme. Ja, että hän tahtoo auttaa meitä kaikin tavoin. Meidän tehtäväksemme jää rukoilla häntä sekä uskoa ja luottaa Häneen. Toivottavasti sinäkin pystyt tekemään niin.

"Onnellinen se, jonka auttaja on Jaakobin Jumala, onnellinen se, joka turvaa Herraan Jumalaansa ps.146:5"


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja