Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Rakastakaamme - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tällä viikolla kirkkovuodessa puhutaan lähimmäisestä. Olemme kaikki varmaan joskus kuulleet tuon sanan. Itsekin olen käyttänyt puheissani tuota sanaa useasti. Puhuessani lähimmäisistäni yleensä kyseessä on joku minun perheenjäseneni, ystäväni tai sukulaiseni, eli sellainen ihminen joka on lähelläni. Hyvin järkeenkäypää, lähimmäinen = ihminen, joka on lähelläni.

Raamatussa Jeesus puhuu myös lähimmäisistä. Jeesuksen opetus siitä, kuka on lähimmäisemme, poikkeaa jonkin verran tuosta meidän ajatuksestamme. Jeesuksen mielestä myös tuo meidän ajatus siitä, ketkä ovat lähimmäisiämme, on oikein, mutta Jeesus tahtoo laajentaa sitä hieman. Hän sanoo lähimmäisemme olevan jokainen, joka tarvitsee apuamme. Eli ihan jokainen maailman ihminen. Tarvitsemmehan me kaikki joskus toinen toistemme apua. Tuo apu vaan voi olla monenlaista: Voimme tarvita kaveria, kun olemme surullisia, voimme auttaa vanhaa mummoamme kodinhoidossa, voimme käydä äidin puolesta kaupassa, voimme auttaa pikkuveljeämme läksyjen teossa, voimme antaa rahaa erilaisiin keräyksiin köyhille ihmisille, voimme rukoilla kaikkien maailman ihmisten puolesta... Jos hetken mietit, milloin sinä olet tarvinnut jonkun apua, huomaat varmasti, ettei siitä ole kovinkaan kauaa. Eli voimme sanoa, että me kaikki tämän maailman ihmiset tarvitsemme lähimmäisiämme ympärillemme auttamaan meitä ja olemaan kanssamme.

Jeesus lisää vielä opetuksessaan lähimmäisestä, että rakasta Jumalaa yli kaiken ja lähimmäistäsi niin kuin itseäsi. Varmaankin Jeesus tarkoitti tuolla lauseella sitä, että meidän tulisi joka hetkessä muistaa, että Jumala on kaiken yläpuolella ja rakastaa meistä ihan jokaista, mutta että meidän tulee rakastaa myös häntä ja uskoa häneen. Lähimmäistä hän käski rakastamaan niin kuin itseäsi. Eli arvostamaan, kohtelemaan ja välittämään samalla tavalla, kuin arvostamme, kohtelemme ja välitämme itsestämme.

Kaikista lähimmäisistämme huolehtiminen ja heidän auttaminen ei ole helpoin tehtävä, jonka olemme Jeesukselta saaneet. Voimme kuitenkin yrittää, sillä meillä kaikilla on myös lupa epäonnistua ja saada yrittää uudelleen ja yhä uudelleen Jeesuksen tähden. Toivonkin, että jokainen meistä voisi alkaa kohtelemaan toisia ihmisiä samalla tavalla, kuin me tahtoisimme meitä itseämme kohdeltavan. Eli suut hymyyn, kieli kuriin ja rakkautta peliin!    

"Rakkaat ystävät, rakastakaamme toisiamme, sillä rakkaus on jumalasta. 1.Joh.4:7"


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja