Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Lintu vai ihminen? - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Oletko koskaan miettinyt millaista olisi olla lintu? Saisi lennellä vapaana taivaalla, ilman huolen häivää, yhdessä toisten lintuystävien kanssa. Aina välillä voisi pysähtyä puihin laulelemaan kaunista laulua. Ruokaa olisi yllin kyllin, matoja, toukkia... Elämä lintuna siis voisi olla ihan mukavaa.

Raamatussa Jeesus puhuu meille ihmisille myös linnuista. Hän sanoo: Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivätkä ne kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut (Matt.6:26).

Jeesus tarkoitti noilla sanoillaan, että linnut ovat Jumalalle erittäin tärkeitä ja sen vuoksi hän haluaa pitää niistä hyvää huolta. Hän antaa niille kaiken tarvittavan, jotta he voisivat elää hyvää elämää. Samassa raamatunkohdassa Jeesus puhui myös meistä ihmisistä. Hän sanoo meidän olevan paljon enemmän arvoisia kuin linnut. Eli kaiken sen mitä Jumala linnuille antaa, antaa hän myös sen meille ihmisille ja vielä enemmän. Voimme siis sanoa, että me ihmiset olemme Jumalan tärkeysjärjestyslistan numero ykkösiä. Tuntuu todella hienolta, että kaikki me olemme päässeet tuolle listalle ja vielä ensimmäiselle sijalle.

Tuolla listalla oleminen merkitsee sitä, että Jumala pitää meitä kaikkein rakkaimpina ja tärkeimpinä, sinua ja minua. Ja tiedäthän että, jos joku on jollekulle rakas ja tärkeä, niin silloin hänestä halutaan huolehtia erityisen hyvin. Ja juuri tätä Jumala haluaa. Hän haluaa pitää meistä jokaisesta hyvää huolta. Hän haluaa, että meillä kaikilla olisi hyvä olla. Hän haluaa rakastaa meitä ja hän todella rakastaa. 

Se, että joku huolehtii ja rakastaa minua, tuntuu minusta hyvin turvalliselta. On turvallista saada luottaa siihen, että Jumala on kanssani joka hetki, hän huolehtii minusta, antaa minulle kaiken tarvittavan ja rakastaa minua juuri tällaisena kuin olen. 

Joten voin kyllä sanoa, että elämä lintuna voisi olla ihan mukavaa, mutta kyllä elämä ihmisenä on vielä mukavampaa!

"Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivätkä ne kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut. (Matt.6:26)"


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja