Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Jännittääkö? - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Olen monesti joutunut tilanteeseen, jossa minua on jännittänyt ihan hirveästi. Yksi näistä tilanteista on sellainen, kun olen joutunut astumaan suuren yleisön eteen puhumaan. Ulospäin minusta saa sellaisen kuvan, että olen hyväkin puhuja. Ihmisten seurassa puhun paljon, enkä yleensä voi olla sanomatta mitään. Mutta, jos joudun puhumaan suurelle väkijoukolle ja varsinkin aikuisille jostakin tärkeästä asiasta, niin jännitys iskee.

Viimeiset minuutit ennen puheen alkamista ovat todella pahoja. Sydän alkaa tykyttää, kädet hikoilevat, naamani väri rupeaa vaihtumaan punaiseksi, pelottaa. Kaikin puolin tulee sellainen olo, että voi kun minun ei tarvitsisi mennä tuohon tilanteeseen. Jotain on siis tehtävä. En voi astua ääni vapisevana ja pelon vallassa ihmisten eteen. Siinä viiden minuutin aikana on keksittävä pikaratkaisu. Ja sen olen mielestäni löytänyt ja hyvän sellaisen.

Olen kuullut monilta eri ihmisiltä eri ratkaisuja tämän ongelman ratkaisemiseksi, mutta mikään niistä ei ole auttanut minua tarpeeksi. Tämä minun keksintöni on sellainen, jonka olen itse keksinyt, mutta jota en kuitenkaan ole itse keksinyt. Nimittäin, juuri ennen ihmisten eteen astumista pistän silmäni hetkeksi kiinni. Rauhoitun. Pyydän Taivaan Isältä, että hän antaisi minulle oikeita sanoja puheeseen. Pyydän myös, että puheeni ei tökkisi ja, että kaikki menisi hyvin. Pyydän, että hän olisi kanssani koko puheeni ajan.

Astuessani väkijoukon eteen yleensä jännitän edelleen. Esitellessäni itseni ja puheeni alussa tunnen yleensä edelleen jännittäväni. Mutta lopettaessani puhettani, huomaan, että en ole jännittänyt enää pitkään aikaan. Yleensä huomaan, että puhe on mennyt todella hyvin, eikä ihmisillekään ole todennäköisesti selvinnyt, että olisin jännittänyt yhtään. Ihmeellistä kyllä, mutta hetken hiljentyminen ja avun pyytäminen Jumalalta auttaa. Sen olen saanut kokea jo monta kertaa.

Olen aivan varma, että sinullakin on tilanteita, joissa sinä jännität. Koulussa saatat joutua pitämään luokallesi yksin esitelmää. Saatat joutua esiintymään suurelle väkijoukolle koulun tai harrastuksen joulujuhlassa. Sinulla saattaa olla tulossa vaikea koe. Tai saatat joutua menemään juttelemaan jollekulle tuntemattomalle henkilölle. Näitä tilanteita on monia. Ja ne kaikki ovat hienoja tilanteita, vaikka ennen niitä jännittäisikin kovasti. Seuraavan kerran, kun joudut jännittävään tilanteeseen yritäpä tuota minun tekniikkaani. Rauhoitu ja pyydä Jumalalta apua ja hänen läsnäoloaan. Saatat huomata, että jännitys on todella kadonnut. Ja vaikka edelleen jännittäisit kyseisessä tilanteessa, saat kuitenkin olla varma siitä, että Jumala on silti sinun kanssasi ja tekee kaiken juuri niin kuin hän hyväksi näkee.

"Sinä olet suuri ja teet ihmetekoja, sinä yksin olet Jumala (Ps. 86:10)."


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja