Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Adventtileiriä ja Hoosiannaa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Viime viikonloppuna olin pitämässä tyttöjen adventtileiriä Lempsussa. Leirillä oli 24 leiriläistä, 3 isosta ja meitä vetäjiä 2. Hyvänkokoinen leiriporukka kaiken kaikkiaan. Leirimme teemana oli kirkkovuosi. Kävimme leiriläisten ja isosten valmistelemien näytelmien avulla lävitse kirkkovuotta ja sen tärkeimpiä pyhiä. Aloitimme joulusta - Jeesuksen syntymäjuhlasta. Näimme kuinka 3 itämaantietäjää tulivat osoittamaan kunnioitusta juuri syntyneelle lapselle. Kynttiläinpäivän esitykseen kuului idea siitä, että Jeesus on maailman valo. Marianpäivänä enkeli ilmestyi Marialle ja kertoi hänen odottavan Jumalan lasta.  Pääsiäisen tapahtumat saimme nähdä yhdessä esityksessä, pitkäperjantaista pääsiäiseen. Helluntaina opetuslapset tulivat täyteen Pyhää Henkeä. Ja viimein päätimme kirkkovuotemme syksyllä vietettävään Mikkelinpäivään, jolloin Jeesuksen luo tuotiin lapsia, jotta hän siunaisi heidät.  Kuten varmaan huomasit, emme käyneet kaikkia pyhiä lävitse, vaan pelkästään muutaman tunnetuimman. Tässä muutamia kuvia upeista esityksistä.

 IMG_2861_QVga IMG_2869_QVga    IMG_2855_QVga 

IMG_2853_QVga

 IMG_2858_QVga

IMG_2862_QVga

IMG_2866_QVga

Kuten jo viime kirjoituksessani mainitsin, niin viime sunnuntaina vietettiin 1. adventtisunnuntaita. Mielestäni juuri tuo sunnuntai oli erityisen mieleenpainuva. Vietimme leirillä kirkkovuoden aloitus leirijumalanpalvelusta, jonka yhdessä leiriläisten kanssa saimme valmistella. Ja todella upeasti kaikki tytöt hoitivatkin valmistelut.  Leirijumalanpalvelukseen oli kutsuttu myös leiriläisten vanhempia ja sisaruksia. Ja erityisen mukavaa olikin, kun niin moni perhe pääsi paikalle! Saimme viettää hienon, yhteisen adventtikirkon. Päällimmäisenä ajatuksena jäi mieleeni juuri tuon 1.adventtisunnuntain evankeliumiteksti ja saarna. Leiriläiset olivat tehneet näytelmän siitä, kuinka Jeesus ratsasti aasilla Jerusalemiin. Ihmiset hurrasivat Jeesukselle – kuninkaalle, jota he olivat jo kauan odottaneet. He heittelivät Jeesuksen eteen vaatteitaan ja lehviä ja huusivat kovaan ääneen: ”Hoosianna! Siunattu olkoon hän, joka tulee Herran nimessä!” Saarnan lopuksi lauloimme yhdessä virsikirjamme 1. virren eli Hoosianna virren. Virsi kaikui todella upeasti takkahuoneen seinien sisällä.

Itselleni tuli kovin helpottunut olo. Sain laulaa korkealta ja kovaa: Hoosianna eli oi auta/ pelasta Jeesus. Sain taas olla varma siitä, että Jeesus on syntynyt maailmaan minun vuokseni. Minä saan turvautua Jeesukseen kaikkina elämäni hetkinä. Hoosianna virren laulaminen aloittaa minun joulun odotukseni. Saan aloittaa joulun odottamisen ja valmistelemisen kaikessa rauhassa, ilman kiirettä ja ainaista stressiä. Voin alkaa valmistautumaan ilon juhlaan -vapahtajamme Jeesuksen Kristuksen syntymäjuhlaan. Miten sinun joulunodotuksesi käynnistyy?

Rauhallista adventin aikaa sinulle!

”Iloitse, tytär Siion! Riemuitse, tytär Jerusalem! Katso, kuninkaasi tulee. Vanhurskas ja voittoisa hän on, hän on nöyrä, hän ratsastaa aasilla, aasi on hänen kuninkaallinen ratsunsa. Hän julistaa kansoille rauhaa, hänen valtansa ulottuu merestä mereen. Ps. 9:9–10”

 

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja