Käyttäjän arvio: 4 / 5

HyväHyväHyväHyväHuono
 

”Pieni liekki tänään syttyy talven synkkään pimeyteen.

Pieni liekki valon antaa, toivon tuikkeen sydämeen.

 

Pieni liekki ympärilleen hiljaa hehkuu lämpöä.

Pieni liekki meille kertoo Jumala on lähellä.

 

Pieni liekki viestin antaa: Syntyy lapsi viaton.

Pieni liekki syttyy sinne, missä Jeesus Kristus on.

 

Pieni liekki pimeydessä nyt voi olla jokainen.

Pieni liekki, joka kantaa valon luokse kaikkien.”

 

Tuo pieni liekki laulu on yksi minun lempi lauluistani. Sen sävel on rauhallinen ja sanat kertovat paljon. Tänä adventinaikana olen saanut sen jo muutaman kerran myös laulaa. Laulu sisältää mielestäni paljon tärkeitä asioita, jotka liittyvät joulun odotukseen ja jouluun. Pieni liekki muistuttaa meitä siitä valosta, jota jouluna syntyvä Jeesus-lapsi tuo elämäämme. Sekä kaikesta siitä hyvästä, jota hän antaa meille. Liekki muistuttaa myös meistä ihmisistä ja siitä, kuinka me voimme olla niitä valonsäteitä toinen toistemme elämässä. Voimme tuoda valoa, lämpöä ja rakkautta lähimmäistemme elämään ja etenkin niiden elämään, jotka joutuvat olemaan paljon yksin.  Liekki muistuttaa meitä myös kynttilöistä, joita meillä on tapana polttaa joulun alla ja siitä valosta ja lämmöstä jota se huoneeseen tuo. Joulunaika on siis valoisaa aikaa. Ja ennen kaikkea niin kuin tuossa laulussakin sanotaan, niin tuo liekki kuuluu kaikille, valo kuuluu kaikille, rakkaus kuuluu kaikille. Jumala on lähettänyt Jeesuksen tähän maailmaan meitä jokaista varten. Ja tuo sanoma Jeesuksesta kuuluu kaikille ihmisille. Kaikki ihmiset saavat iloita siitä, että Jumala on antanut meille hänen ainoan ja rakastavan poikansa Jeesuksen. Ja kaiken sen valon ja ilon, jonka hän tuo tullessaan. Toivottavasti myös sinä ja minä pystymme viemään tuota Jeesuksen tuomaa iloa, valoa ja rakkautta muiden ihmisten elämään!

Jouluun ja sen odottamiseen kuuluvat joululaulut. Ne ovat tärkeitä ja vuosien saatossa tulet kyllä huomaamaan, että jotkut niistä muuttuvat todella tärkeiksi, niin kuin minulle tuo pieni liekki. On ihanaa, kun meillä on niin paljon erilaisia ja kauniita joululauluja olemassa ja aina tulee vain lisää. Nauttikaamme niiden kuuntelemisesta ja laulamisesta.  Ja ennen kaikkea nauttikaamme tästä ihanasta, lumisesta ja valoisasta joulun odotuksesta.

Mietipä sinäkin hetken… Mikä on sinun lempi joululaulusi? Joko olet laulanut sitä tänä vuonna? Miltä sinusta tuntuu kun laulat sitä laulua, herättääkö se sinussa joitain tunteita? Mistä se laulu kertoo? Kertooko se joulun sanomasta vai jostakin muusta? Ilosta, valosta, rakkaudesta, lämmöstä, enkeleistä…?

 

”Jumala on antanut minulle aiheen iloon ja nauruun, ja jokainen, joka tästä kuulee, iloitsee ja nauraa minun kanssani. 1.Moos 21:6”

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja