Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Myrskyn jälkeen - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Myrsky. Googletin tuon sanan etsiessäni sille jonkinlaista suomenkielistä selitystä. Wikipedia antoi tällaisen selityksen: ”Myrsky on voimakas, 21-32 metriä sekunnissa puhaltava tuuli. Sitä voimakkaampi on vain hirmumyrsky (yli 32 metriä sekunnissa). Kovan tuulen raja on säätiedotuksissa 14 metriä sekunnissa.” Olemme saaneet kokea viime syksynä kovia myrskyjä ja on niitä tänä talvenakin ollut jo muutama. Viime viikolla heräsin yhtenä yönä, kun ulkona kävi todella kova tuuli. Ikkunat helisivät. Tuntui melkein siltä, kun ne olisivat halunneet irrota liitoksistaan, ainakin meidän vanhassa talossa. Minut valtasi pieni pelko ja ajatus: ”Toivottavasti mitään pahaa ei tapahdu, kun käy näin kova tuuli.” Aamulla totesimme mieheni kanssa, että kylläpä yöllä kävi todella kova myrsky. Lähtiessämme töihin, lumi oli pöllynnyt yön aikana niin paljon, että pihaamme oli tullut ihmeellisiä lumimöykkyjä. Päivällä uutisissa sanottiin, että monet ihmiset joutuvat olemaan ilman sähköä, yöllisen myrskyn vuoksi. En voinut muuta kuin todeta, että kunpa nämä ihmiset saisivat pian sähköt takaisin, onhan sähkö niin tärkeä asia meille suomalaisille. Ilman sitä ei monet pärjää.

Eilen taas ajellessamme Ylöjärvellä, ajoimme erään vanhan talon ja sen pihassa olleen ladon ohitse. Aivan ladon kulmalla oli katkennut kaksi todella suurta koivua. Päättelin, että toinen niistä on katkennut jo kauan sitten aikaisemmissa myrskyissä, koska sen puun latvaa ei ollut enää missään. Toinen puu taasen on saattanut katketa vaikka ihan lähiaikoina, olihan väliin myrskynnyt niin kovasti, eikä puun latvaakaan ollut vielä viety pois. Mieleeni juolahti heti myös se, että onneksi puu oli katkennut siten, että sen latva oli kaatunut pieneen metsäryteikköön. Nimittäin noin 8 metrin päästä isosta puusta oli kävelytie. Ja mikäli puu olisi katkennut kävelytielle, olisi joku saattanut loukkaantua. Joten onni onnettomuudessa.

Myrsky on siis niin suuri voima, että se pystyy tekemään todella paljon pahaa jälkeä. Jokaisesta myrskystä jää jonkinlainen jälki, ainakin hetkeksi. Mutta silloin kun myrsky lakkaa, laskeutuu maan päälle rauha. Enää ei tarvitse pelätä, että mitään pahaa tapahtuisi. Meillä jokaisella ihmiselläkin tulee elämässämme erilaisia myrskyjä. Jotkut myrskyt saattavat olla lauhempia ja laantua nopeammin, mutta toiset taas saattavat kestää pidempäänkin. Elämämme myrskyt saattavat liittyä rikkoutuneisiin ystävyyssuhteisiin, riitoihin, sairauksiin, pettymyksiin, väsymykseen… Sellaisiin asioihin, jotka tekevät mielemme levottomiksi tai sellaisiin, joissa tuntuu, että en jaksa yksin enkä pärjää. Tällaisissa kaikissa elämämme myrskyissä Taivaan Isä on luvannut onneksi olla kanssamme. Hän lupaa, että kun uskomme häneen, saamme varmasti avun häneltä. Hän haluaa meille kaikille ihmisille hyvää ja sen vuoksi hän on valmis auttamaan meitä kaikkia.

Jos siis joskus elämässäsi koet pieniä tai suuria myrskyjä, toivon että voit luottaa sinua rakastavaan Jumalaan ja pyytää häneltä apua. Ja saat luottaa myös siihen, että hän auttaa sinua parhaalla mahdollisella tavalla, vaikka et sitä aina itse huomaisikaan. Ja vaikka et kokisikaan näitä myrskyjä elämässäsi, muista silti kääntyä Jumalan puoleen. Sillä hän haluaa olla läsnä kaikkien ihmisten elämässä. Taivaan Isän siunausta sinulle ja perheellesi!

”Mutta hädässään he huusivat avukseen Herraa, ja Herra auttoi heidät ahdingosta. Hän tyynnytti tuulen ja aallot hiljenivät. He riemuitsivat, kun myrsky laantui ja Herra vei heidät kaivattuun satamaan.

 Ps. 107:29–30.”


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja