Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Kirpsakka auttamisen päivä - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Viime sunnuntaina Ylöjärven seurakuntakeskuksella vietettiin perinteistä laskiaistempausta yhteisvastuukeräyksen hyväksi. Tapahtumaan tuli paljon väkeä, monet lapsiperheet olivat lähteneet liikkeelle kovista pakkaslukemista välittämättä. Laskiaistempausta on vietetty Ylöjärvellä jo todella monta vuotta. Perinteisesti ohjelmaan on kuulunut hippohiihdot, vohveleiden syöntiä, hevosajelua, arpajaisia, hernekeittoa, onnenpyörä… Tänä vuonna lapsille järjestettiin myös puuhapaikka, jossa oli mahdollisuus askarrella ystävänpäiväkortteja, värittää värityskuvia tai kokeilla renkaan/pallon heittoa. Itse olin vastuussa tästä pisteestä. Tuntui hyvältä ensinnäkin saada toivottaa kaikenikäisiä lapsia tervetulleiksi puuhapaikkaan, mutta hienoa oli myös se, että lapset tulivat yhdessä vanhempiensa kanssa touhuamaan.

Monet perheet aloittivat laskiaistempauksen ulkoa. He kävivät ensin hiihtämässä ja ajeluilla, jonka jälkeen he siirtyivät vasta sisälle lämmittelemään. Kaikkia kävijöitä yhdisti yksi ja sama asia: He halusivat osallistua yhteisvastuukeräykseen. He halusivat auttaa syrjäytyneitä lapsia Suomessa ja Mosambikissa ostamalla itsellensä erilaisia palveluita tai syötävää. He halusivat auttaa sellaisia ihmisiä, joilla on todellinen hätä ja, jotka eivät voi hyvin. Samalla jokainen tempaukseen osallistuja halusi julkisesti kertoa, että on tärkeää auttaa sellaisia ihmisiä, jotka tarvitsevat apua. Ja tämäkös tuntui todella hienolta. Me olemme Suomessa ja Ylöjärvellä erityisasemassa. Me saamme olla ihan konkreettisesti auttamassa apua tarvitsevia. Tätä kutsutaan myös lähimmäisenrakkaudeksi: ”Rakasta lähimmäistäsi niin kuin itseäsi”. Jeesuksen opettama asia meille ihmisille. Todella hyvä ja käyttökelpoinen ohje. Sitä voi hyvin soveltaa myös tähän laskiaistempauksen teemaan. Rakasta/kohtele toista ihmistä samalla tavalla kuin tahtoisit, että sinua rakastetaan/kohdellaan. Eihän meistä kukaan toivo itselleen mitään huonoa tai ikävää, vaan ainoastaan hyvää.  Tätä lähimmäisen rakastamista me laskiaistempauksen avulla pystyimme myös toteuttamaan. Halusimme antaa ja jakaa omastamme niille, joilla ei ole asiat yhtä hyvin kuin meillä.

Laskiaistempaus on saanut nimensä mitä ilmeisemmin laskiaisesta. Tänä vuonna laskiaista vietetään vasta muutaman viikon kuluttua, mutta tämä oli jo hyvä aloitus laskiaisen odotukseen ja paastonajan alkamisen odotukseen. Perinteisesti laskiaisena on laskettu mäkeä ja syöty hernesoppaa. Tätä saimme jo kokeilla laskiaistempauksessa. Kaikki saivat itselleen punaiset posket ja hyvän mielen. Laskiaisen jälkeen laskeudumme paastonaikaan, joka kestää pääsiäiseen saakka. Paastonaikaan kuuluu myös toisten ihmisten auttaminen ja omastaan jakaminen. Eikä vain ja ainoastaan paastonaikaan, vaan myös jokaiseen tavalliseen arkipäiväämme! Olkaamme siis arjessa auttavia arkienkeleitä toinen toisillemme.

 

”Minä annan teille uuden käskyn: rakastakaa toisianne! Niin kuin minä olen rakastanut teitä, rakastakaa tekin toinen toistanne. Joh.13:34.”


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja