Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Noin vai näin? - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Milloin sinä olet viimeksi joutunut valitsemaan kahden eri asian väliltä? Päivittäin joudumme tilanteisiin, joissa meidän tulee valita mitä teemme, teemmekö noin vai näin. Yleensä nämä tilanteet eivät aina liity pelkästään itseemme, vaan yleensä niihin liittyvät myös muut ihmiset. Tässä muutama esimerkki, että pysyt kärryillä:

  • Koulun käytävällä kulkee opettaja, jolla on syli täynnä tavaraa, avaatko hänelle oven helpottaaksesi hänen liikkumistaan vai näytätkö siltä, ettet huomannut häntä, etkä avaa hänelle ovea? Ajattelet, että avatkoot itse ovensa.
  • Olet kaverillasi kylässä. Kaverin äiti tarjoaa sinulle ruokaa ja sinä tulet mielelläsi syömään, koska sinulla on nälkä. Syötyäsi poistutko pöydästä ja lähdet jatkamaan kaverisi kanssa leikkejä vai syötyäsi kiität ensin hyvältä maistuvasta ruoasta ja sen jälkeen lähdet jatkamaan kaverisi kanssa leikkejä.
  • Kotona vanhempasi pyytävät sinua tekemään kotitöitä esim. tyhjäämään tiskikoneen tai viemään roskat ulos.  Suostutko mukisematta vanhempiesi pyyntöön vai vastaatko heille, että en. Vai haluatko kenties kaikille kuuluvista kotitöistä palkkaa ennen kuin suostut tekemään niitä?

Näitä voisi keksiä vaikka kuinka monta. Esimerkeissä oli tilanteita, joissa oli kyse todella pienistä valitsemisen tilanteista. Vaikka ne olivatkin pieniä, silti niiden valintojen merkitys on todella suuri. Mikäli olisit avannut oven opettajalle, kiittänyt hyvästä ruoasta kaverisi äitiä tai auttanut vanhempiasi kotitöissä, olisit sinä saanut hyvän mielen itsellesi. Olisit saanut huomata, että sinun hyvä käytöksesi ja auttamisenhalu tekivät opettajan, kaverisi äidin ja omat vanhempasi iloisiksi. Kenties sinäkin olisit saanut osaksesi kiitosta tai ainakin iloisen katseen.

Meitä kristittyjä kehotetaan hyvän tekemiseen. Meitä kehotetaan ystävällisyyteen, auttamiseen, toisten huomioimiseen, lähimmäisen rakastamiseen… Moniin sellaisiin asioihin, joita tehtyämme voisimme saada toiselle ihmiselle hyvän mielen ja kokemuksen, että häntä arvostetaan, riippuen hänen syntyperästään, ulkonäöstään, ajatuksistaan… Näitä asioita me kristityt teemme ihan luonnostamme. Meille tärkeää on toisten ihmisten hyvinvointi. Vaikka me tiedämme, että taivaaseen emme pääse omien hyvien tekojemme tähden, tiedämme kuitenkin sen, että Jumala tahtoo meidän tekevän näitä tekoja.

Me tiedämme sen, että ainut keino jolla pääsemme taivaaseen, on usko Jeesukseen. Ikuisen elämän periminen ei tule siis omien ansioideni tähden, vaan sen tähden, että Jeesus on pelastanut minut. Hyvät teot kuitenkin kuuluvat kristittynä elämiseen. Jeesus sanookin:

”Monet ensimmäiset tulevat olemaan viimeisiä ja viimeiset ensimmäisiä. Matt. 19:30.”

Taivaaseen pääseminen on meidän kristittyjen palkka. Taivaassa Jumala muistaa niitä, jotka ovat tehneet elämässään hyvää toisille. Ne, jotka eivät tässä elämässä ole ehtineet huomioida toisia ihmisiä, vaan ovat juosseet edellä, saavuttaakseen aina vaan itselleen kaikkea hyvää, ovat todennäköisesti noita viimeiseksi jääneitä. Mutta ne, jotka ovat tässä elämässä halunneet huomioida myös muita ihmisiä ja auttaa, pääsevät todennäköisesti ensimmäisiksi. Ihan tarkkaan en kuitenkaan osaa sanoa, mitä nuo Jeesuksen sanat todella tarkoittavat. Toivon kuitenkin, että jokainen meistä, niin sinä kuin minä, haluaisimme tehdä hyvää toisille. Siunausta jokaiseen elämäsi hetkeen!


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja