Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Jumalan työtoverit - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Onpas mukavaa, kun on hiihtolomaviikko täällä Ylöjärvellä. Työntäyteinenhän tämä on minulle, mutta koululaisilla on loma. Olemme olleet Kurussa Lammasniemessä tyttöjen talvilomaleirillä maanantaista lähtien. Tänään lähdemme sitten kotiin. Leirimme on ollut erittäin mukava ja olemme saaneet tehdä yhdessä kaikkea kivaa. Tälläkin hetkellä käynnissä on leiriolympialaiset, jonne minäkin kohta suunnistan. Olympialaisissa leiriläiset kilpailevat toisiaan vastaan erilaisissa kisoissa ja lopuksi katsotaan sitten voittaja ryhmä. Leirimme aiheena on ollut ”paastonaika on matka”. Olemme miettineet paastonaikaa ja siihen liittyviä tapoja ja ajatuksia. Olemme saaneet nähdä tällä leirillä myös suuren ihmeen, miettiessämme rukousta ja sen merkitystä.

Kirkkovuoden teemaksi tälle viikolle on annettu: Jumalan sanan kylvö. Tutkiessani tämän viikon raamatuntekstejä löysin yhden lauseen, joka sopii hyvin meidän leirillemme, mutta myös jokapäiväiseen elämäämme. Siinä sanotaan näin: ”Me olemme Jumalan työtovereita” (1.Kor. 3:9).

Mitä sitten oikein merkitsee olla Jumalan työtoveri? Mieleeni nousi sellainen ajatus, että jokainen ihminen on Jumalan työtoveri. Ja hyvän työtoverin tuntomerkkejä tietysti ovat: Ystävällisyys toisia ihmisiä kohtaan, auttavaisuus, toisen kunnioittaminen sekä ennen kaikkea se, että jokainen työtoveri saa olla erilainen, koska täydentäväthän toiset ihmiset toisiaan.  Jos et usko, että näitä kaikkia asioita tarvitaan työssä kuin työssä, voit varmistaa sen esimerkiksi omilta vanhemmiltasi. Luulen, että he ovat kanssani täysin samaa mieltä.

Mitä sitten Jumalan työtoverina minun kuuluisi tehdä? Miten minä voin olla Hänen työtoverinsa? Jumala on antanut meille jokaiselle tärkeän tehtävän työtoverinaan. Minusta sen tehtävän voisi jakaa kahteen eri osaan. Meidän ensimmäinen tehtävä on se, että me huolehdimme kaikista lähimmäisistämme. Pidämme huolta siitä, että jokainen ihminen saa elämässään kokea rakkautta, välittämistä, iloa, kunnioitusta, ja ennen kaikkea sitä, että hänestä todella välitetään. Toinen tehtävämme Jumalan työtoverina olisi se, että meidän tulisi kertoa kaikille lähimmäisillemme Jumalasta, joka on hyvä ja rakastava. Tiedän, että ei ole helppoa puhua kaikille ihmisille Jumalasta, tunnustan, että ei se minullekaan aina ole helppoa. Voimme kuitenkin rukouksessa pyytää Jumalalta voimia tähän tehtävään. Mutta jo pelkällä omalla esimerkillämme voimme viestittää Jumalan rakkaudesta jotakin toisille ihmisille. Se, että toteutamme meidän ensimmäistä tehtäväämme Jumalan työtoverina auttaa meitä siis toteuttamaan samalla myös toista tehtäväämme.

Lähtekäämme siis rohkeasti toimimaan Jumalan työtovereina, aitoina itsenämme ja tekemään rakkauden töitä!

”Lähtekää rauhassa ja palvelkaa Herraa iloiten.”


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja