Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Laskiainen lasketaan, paastonaika alkaa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

Sunnuntaina vietimme laskiaissunnuntaita aurinkoisissa merkeissä. Perinteeseenhän on kuulunut, että laskiaisena käydään laskemassa mäkeä, ulkoillaan ja syödään vatsat täyteen hernekeittoa sekä laskiaispullia. Mitenkä sinun kohdallasi kävi? Pääsitkö viettämään perinteistä laskiaista? Minä jouduin harmikseni tyytymään vain hernekeittoon ja pulliin. Ulkoilun jouduin kokonaan jättämään pois.

Nyt on siis herkut herkuteltu ja tänään keskiviikkona eli tuhkakeskiviikkona laskeudumme paastoon. Tänään alkaa paastonaika, joka kestää 40 päivää (sunnuntait jätetään pois laskuista) ja päättyy pääsiäiseen, suureen juhlaan. Paastonaikana pohdimme, mitä elämässämme on sellaista, josta haluaisimme päästä eroon. On aika puhdistaa sydän, tuulettaa ajatukset ja ojentaa auttava käsi.

Paastonaika aloitetaan anteeksipyytämisellä. Tuhkakeskiviikon raamatuntekstit kehottavat meitä pyytämään Taivaan Isältä anteeksi syntejämme eli kaikkea pahaa, mitä olemme elämässämme tehneet, asioita joita olemme jättäneet tekemättä, sekä kaikkia ilkeitä ajatuksiamme. Tänään voimme rukoilla näin:

                             Taivaan Isä, tänään tahdon pyytää anteeksi.

                             Sana, jonka huusin, toisen mieltä pahoitti.

                             Selkäni vain käänsin, enkä mennyt sopimaan.

                             Auta Taivaan Isä. Tahdon alkaa uudestaan.

Saamme pyytää Jumalalta anteeksi mieltämme painavia asioita, luottaen siihen, että kaikki ne annetaan anteeksi, Jeesuksen ristinkuoleman ja ylösnousemuksen tähden, eli pääsiäisen ilosanoman tähden.

Paastonaika aloitetaan siis anteeksipyytämisellä, mutta paastoon kuuluu myös paljon muutakin. Voimme miettiä onko elämässämme jotakin sellaista, josta olisimme valmiita luopumaan, joistakin asioista, jotka vievät kohtuuttoman paljon aikaa päivästämme? Näitä voivat olla esimerkiksi tv, tietokone, karkit, herkut, pelit. Voin miettiä, voisinko minä luopua jostakin 40 päiväksi? Paastonaikaan kuuluu myös toisten ihmisten auttaminen. Voimme miettiä, ketkä ovat niitä ihmisiä, jotka tarvitsevat tässä maailmassa tai lähellämme eniten rakkautta, ystävällisiä sanoja tai apuamme? Miten pystyisin auttamaan heitä?

Paastonaikana ei ole todellakaan tarkoitus luopua kaikesta ja auttaa kaikkia maailman ihmisiä. Paastonajaksi kannattaa tehdä esimerkiksi yksi lupaus, joka liittyy edellisiin teemoihin, jota yrittää noudattaa pääsiäiseen saakka. Ja mikäli huomaat sen olevan hyvä asia, niin totta kai sitä kannattaa jatkaa myös pääsiäisen ylitse. Miettikää vaikka yhdessä perheenne kanssa näitä asioita ja tehkää yhteinen lupaus, jota jokainen perheenjäsen yrittää noudattaa. Yhdessä se on helpompaa!

Luopumalla, toisten auttamisella, hiljentymisellä ja itsenä tutkiskelemisella voimme saada elämäämme paljon uutta. Siunattua paastonaikaa! 

”Toisenlaista paastoa minä odotan: että murrat leipää nälkäiselle, avaat kotisi kodittomalle, vaatetat alastoman kun hänet näet, etkä karttele apua tarvitsevaa veljeäsi. (Jes. 58:6-7)”

 

 

 

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja