Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Juhlintaa - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Tulevana viikonloppuna vietämme vappua.  Vappu on kansainvälinen työväen juhlapäivä, mutta yhtälailla sitä kutsutaan myös kevään alkamisen juhlapäiväksi. Tänä vuonna vappu ei kuitenkaan aloita kevättä, vaan vietämme sitä loppukevään merkiksi.

On hienoa, että voimme juhlia kevättä, auringonpaistetta, lintujen laulua, lumien sulamista, puiden lehtien syntymistä, pihatöiden tekemistä, vaatteiden vähentämistä, valon voittamista… Tätä kaikkea hienoa saamme juhlia tänä vappuna työväen juhlan lisäksi.

Perinteisiin vappujuhliin tietysti kuuluvat vappupallot, ilmapallot, serpentiini, nakit, perunasalaatti, munkit, tippaleivät, sipsit, karkit, sima, limut… Tätäkin listaa olisi voinut jatkaa vaikka kuinka pitkälle. Eli vappuun kuuluu hauskanpito.

Tänä vappuna saamme erityisesti iloita vielä viime viikonlopun ilosanomasta eli pääsiäisestä. Siitä kuinka Jeesus nousi kuolleista, jotta me ihmiset saisimme elää. Jeesus haluaakin, että me saisimme iloita ja juhlia. Tänä vappuna voisimme juhlia muiden asioiden lisäksi sitä, että Jeesus haluaa olla kanssamme aina ja kaikkialla. Sitä, että Jeesus haluaa kuulla rukouksemme. Sitä, että me saamme luottaa häneen. Ja ennen kaikkea sitä, että hän haluaa huolehtia meistä, suojella meitä, olla meidän turvanamme.

Pyytäkäämme siis Jeesukselta vapun viettoon iloista mieltä. Tehdään tästä vapusta hieno juhla. Annetaan Jeesuksen olla mukana kevään aurinkoisessa juhlassamme.

Minun onneni on olla Herraa lähellä. Ps. 73:28”

 

 

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja