Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Luomistyön ihme - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

”Jumala loi auringon kuun, ja järven ja puut, ihmiset myös. Jumalan on taivas ja maa. Herraa me tahdomme kiittää. Herralle riemulla laulamme kiitosta. Herra me kiitämme nimeäsi.”

Tutun virren sanat. Jokainen meistä on varmasti joskus laulanut tuota virttä. Se on kiitosvirsi Jumalalle. Se on todella hieno virsi. Itselleni tulee usein juuri tämä virsi mieleen näin kevään ja kesän korvilla. Kuten myös koulujen päättyessä laulettava suvivirsi. Jumala loi virressä, on mielestäni todella hienot sanat. Siinä halutaan muistuttaa meille ihmisille, että Jumala on luonut kaiken: luonnon, eläimet, meidät ihmiset, taivaan ja maan. Ja meidän ihmisten tulisi kiittää häntä siitä.

Eilen kävelin takapihallamme, jossa ei todellakaan ole vielä pihaa, vaan pellon rippeitä ja paljon mutaa. Pihanrakennustyöt ovat vasta alkamassa. Se oli ensimmäinen kerta tänä keväänä, kun oikein tarkkaan katselin, mitä sieltä pellon ja mudan keskeltä löytyy. Suurimmat löytöni olivat jättisuuret nurmiröllikasvit, jotka ovat todella isoja ja näyttävät hyvin piikikkäiltä, pajun oksat sekä valkovuokot. Valkovuokot… Oliko meidän takapihallamme todellakin valkovuokkoja? Kyllä. Kesän merkkejä oli aivan lähettyvillä. Ja sitten, löysin vielä leskenlehtiäkin. Sain varmistuksen siitä, että uutta luodaan koko ajan ja kesä on lähestymässä.

Tuntui niin mahtavalta huomata, että kukat, jotka muistuttavat meitä ilmojen lämpenemisestä olivat taas uudelleen heränneet eloon. Jumala oli alkanut luoda jo uutta. Sitä tunnetta on kovin vaikea kuvailla, miltä minusta tuntui nähdä ja kokea Jumalan luomistyötä. Kukat olivat yksi merkki lisää siitä, että Jumala todella on olemassa, ja hän luo uutta koko ajan. Ja ajatella, että Jumala luo kaiken meitä ihmisiä varten. Meistä jokainen tietää, että kasvaakseen kukat tarvitsevat vettä ja lämpöä ja hyvän kasvualustan. Joku ihmettelee, mihin sitten Jumalaa tarvitaan kukkien kasvattamisessa. Jumalaa tarvitaan juuri siihen, että hän antaa kaiken tämän: veden, lämmön, kasvualustan. Kaikki kasvu tulee Jumalalta.

Jos Jumala pitää huolta kukkien ja kasvien kasvamisesta, niin tottahan toki hän pitää vielä parempaa huolta luomistyönsä suurimmista ihmeistä eli meistä ihmisistä. Meidät Jumala on luonut ainutlaatuisiksi ja erilaisiksi. Sen vuoksi saamme kiittää Jumalaa, esimerkiksi laulamalla tuota Jumala loi virttä.

Iloitkaamme siis kaikesta siitä hyvästä, mitä Jumala on luonut.

”Meillä on vain yksi Jumala, Isä. Hänestä on kaikki lähtöisin, ja hänen luokseen olemme matkalla. Meillä on vain yksi Herra, Jeesus Kristus. Hänen välityksellään on kaikki luotu, niin myös meidät. 1.Kor.8:6”


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja