Pienoismallikerhon alkaessa matot siirretään sivuun ja kaapista otetaan esille ohjeet ja pienoismallien rakentamiseen tarvittavat välineet. Liimasta ja pikkuosasista alkaa syntyä monenlaisia kulkuneuvoja, kuten autoja, panssarivaunuja, lentokoneita ja laivoja.

muuramen pienoismallikerhossa 2

Valmiita pienoismalleja; auto, lentokoneita ja panssarivaunu. Taka-alalla esimerkki pakkauksesta, jossa pienoismallin osat tulevat.

 

Atte, 14, ryhtyy kokoamaan pienen pienistä osista liiman avulla panssarivaunua.

- Tässä täytyy olla kärsivällinen ja näppäräsorminenkin jonkun verran, hän kertoo.

Pienoismallien rakentaminen näyttää vaikealta ja ohjeet monimutkaisilta, mutta kerholaiset vakuuttavat rakentamisen olevan loppujen lopuksi aika helppoa. Mutta kuinka kauan yhden pienoismallin tekeminen kestää?

- Riippuu vähän. Ainakin pari kerhokertaa menee rakentaessa, kertoo Otto.

Pienoismalleihin tarvittavat osista ja ohjeista koostuvat pakkaukset eivät ole kovinkaan kalliita.

- Halvimmat ovat 5 € ja kalleimmat, mitä me täällä teemme, ovat n. 30 €, sanoo kerhonohjaaja Samuli Pietiläinen.

 

muuramen pienoismallikerhossa 3muuramen pienoismallikerhossa 4

 

muuramen pienoismallikerhossa 1Toinen pienoismallikerhon ohjaaja  Juho Kovanen (16) on mukana monenlaisissa seurakunnan kerhoissa ja toiminnassa. Mistä sait idean lähteä mukaan?

- Tulin 3. luokalla mukaan pienoismallikerhoon. Siitä lähtien olen käynyt täällä seuriksella joka keskiviikko. 7-luokan alussa mua pyydettiin vetämään tätä kerhoa. Kiinnostuin sitten muustakin seurakunnan toiminnasta.

Missä kaikessa seurakunnan toiminnassa olet mukana?

- Pienoismallikerhossa ja pelikerhossa. Kerhojen lisäksi soittelen nuortenilloissa kitaraa ja bassoa sekä roudaan ja kasaan äänentoistolaitteita. Olen mukana vähän kaikessa, mikä liittyy musiikkiin.

Mikä kerhon ohjaamisessa on parasta?

- Vaikea sanoa, siitä vaan tulee tapa. On mukavaa, kun pääsee opettamaan pienille uutta asiaa, kuten pienoismallien ruiskumaalausta. Lisäksi tämä on hauskaa, ilmaista ja täältä saa uusia kavereita.

 

Kuvat: Pinja Lampinen

askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja