Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Reilusti kristitty - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Joillekin usko Jumalaan on selvä ja luonnollinen asia. Se tuo turvaa ja rauhaa elämään. Uskoa helpottaa paljon, jos lähellä on muita samalla tavalla uskovia ihmisiä. Suomessa tosin ei ole tapana puhua omasta uskosta. Usko kun on niin henkilökohtainen asia, ettei sitä ole helppo paljastaa toiselle.

Jotkut taas sanovat suoraan, etteivät usko Jumalaan. Heidän vakaumustaan on tietenkin kunnioitettava. Mutta on mahdollista, että he sanovat näin, koska heillä on vääränlainen käsitys Jumalasta.

Otetaan esimerkki. Pienet lapset kuvittelevat usein Jumalan jättiläisen kaltaiseksi vanhaksi mieheksi, joka istuu jossakin pilven päällä. Kun heidän ajattelukykynsä sitten vähän kehittyy, he sanovat, etteivät he usko Jumalaan.

Tuo on oikeastaan väärin sanottu. He eivät nimittäin torju Jumalaa itseään, vaan vain lapsenomaisen virheellisen kuvan Jumalasta. He eivät enään usko valkopartaiseen vanhukseen.

Silti he voivat uskoa todelliseen Jumalaan.

 

Horjuu, vaan ei kaadu

Oma usko saattaa horjua, kun huomaa, että joillekin ihmisille usko ei merkitse mitään.

Silloin on tärkeää, ettei pidä itseään laumaeläimenä, joka juoksee samaan suuntaan mihin muutkin. Aina ei kannata välittää muiden mielipiteistä. Voi sanoa: minä pidän uskostani kiinni, vaikka muut ajattelisivat siitä mitä.

Toisaalta on hyvä tietää, että kaikkialla maailmassa on paljon Jumalaan uskovia ihmisiä. Et ole yksin uskosi kanssa.

Usko ei aina ole helppoa sillekään, joka haluaa uskoa. Jumala kun on näkymätön ja monella tavalla salattu. Siksi hän jää aina ihmisen järjelle arvoitukseksi.

Ei ihme, että kristitynkin usko horjahtelee. Epäily on uskon luonnollinen seuralainen. Kaikkein vahvimminkin uskovat epäilevät joskus.

Paras lääke epäilyyn on sen tietäminen, ettei uskonasioita ratkaista omalla järjellä, vaan sydämellä. Sydän – tai tahto – voi kääntyä Jumalan puoleen, vaikka järki ei sitä ymmärräkään.

Ehkä uskoa voisi verrata rakastumiseen. Rakastunuthan vain rakastaa ja tahtoo olla rakkaansa kanssa. Hän ei osaa selittää rakastumistaan, eikä hän yritäkään. Hän vain rakastaa.

Usko toimii samalla tavalla. Voi olla reilusti kristitty, vaikka ei osaakaan selittää sitä.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja