Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Luominen – maailmankaikkeuden synty - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Kaikki on syntynyt jostakin. Ihminen syntyy toisesta ihmisestä, koiranpennut äitikoirista ja kellot ovat kelloseppien tekemiä. Mistä koko maailmamme on sitten saanut alkunsa?

 

Jumala, Luoja

Tyhjästä maailma ei ole voinut syntyä. Jonkun on täytynyt panna se alulle. Raamatun mukaan Jumala on luonut kaiken, sekä näkyvän että näkymättömän maailman.

Maailmankaikkeus on valtavan suuri. Tutkijat ovat huomanneet, että sen lukemattomat aurinkokunnat loittonevat koko ajan toisistaan. Siitä päätellen kaikki on kerran saanut alkunsa samasta paikasta, niin sanotusta alkupisteesta. Alussa oli suuri räjähdys, niin sanottu Big Bang, josta syntyi laajeneva maailmankaikkeus.

Voimme kuvitella sen tapahtuneen näin: Jumala levitti kätensä eteensä tyhjyyteen. Silloin hänen käsiensä välissä välähti valo, Bang, ja maailmankaikkeuden aines alkoi levitä tyhjyyteen.

Jumala ohjaa kaikkeutta ja antaa sen kehittyä hänen tahtonsa mukaan. Näin Jumala luo kaiken pitkän prosessin kautta.

 

Pyhäpäivän viisaus

Kaikki elävät olennot ovat valtavan ihmeellisiä. Niiden kaikilla pienillä yksityiskohdillakin on tarkkaan harkittu tarkoitus. Ihmisessä ihmeellisintä on se, että hän kykenee puhumaan, ajattelemaan, muistamaan ja kokemaan tunteita.

Tutkijat ovat päätelleet, että elämä on kehittynyt maapallolle pitkän ajan kuluessa. Yksinkertaisista olennoista on vähitellen polveutunut monimutkaisia elämänmuotoja.

Voimme kristittyinä ajatella, että juuri näin Jumala on luonut elämän. Hän on ohjannut elämän kasvua ja kehittymistä hieman samalla tavalla kuin vanhemmat ohjaavat ja kasvattavat omia lapsiaan.

Raamatun mukaan ihmisellä on erityisasema luomakunnassa. Hän on ”Jumalan kuva.” Ihminen on niin paljon Jumalan kaltainen, että hän voi olla vuorovaikutuksessa Jumalan kanssa. Hän voi puhua Jumalalle ja hän voi oppia tuntemaan Jumalaa.

Tästä syystä Jumala päätti, että joka seitsemäs päivä on erityinen pyhä päivä. Silloin ihmiset lepäävät ja etsivät yhteyttä Jumalaan. Siksi sunnuntaina vietetään vapaapäivää ja käydään kirkossa.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja