Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Elämän tarkoitus - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Eräässä elokuvassa keksittiin tietokone, joka pystyisi vastaamaan mihin tahansa kysymykseen. Niinpä sille esitettiin kysymys, jota kaikki maailman ihmiset ovat aina pohtineet: mikä on elämän tarkoitus?

Kysymys oli niin vaikea, että kone laski vastausta valtavan kauan. Lopulta se ilmoitti: elämän tarkoitus on 42. Toisin sanoen, viisainkaan tietokone ei osannut antaa oikeaa vastausta.

Miksi ylipäätään kyselemme elämän tarkoitusta? Ehkä siksi, että jos tiedämme, miksi elämme, tiedämme myös, miten pitää elää. Elämän tarkoituksesta kun voidaan päätellä myös elämän suuntaviitat.

Lisäksi ihmisillä on erikoinen sisäinen tuntu, joka sanoo, että elämällä on ihan oikeasti joku tarkoitus. Se tulee esille erityisesti vastoinkäymisissä. Kun joku asia menee oikein kunnolla pieleen, saatamme sanoa, että ehkä tälläkin on joku tarkoitus.

 

Viisas vastaus

Maailman viisain tietokone ei tiennyt elämän tarkoitusta. Entä maailman viisain ihminen, Jeesus Nasaretilainen? Häneltäkin kysyttiin, mikä on elämän tarkoitus.

Tosin kysymystä ei esitetty ihan noilla sanoilla. Se muotoiltiin näin:

”Mikä on kaikkein tärkein käsky, minkä Jumala on koskaan antanut”. Tärkein käsky nimittäin kertoo, miten pitäisi elää. Ja siitä taas voidaan päätellä, mikä on elämän tarkoitus.

Jeesus antoi kaksoisvastauksen. Tärkein käsky on tämä: Rakasta Jumalaa yli kaiken. yhtä tärkeä käsky on tämä: Rakasta lähimmäistä niin kuin itseäsi.

Elämällä on siis kaksi tarkoitusta, toinen ihminen ja Jumala.

 

Apuja jakoon

Meidät on tarkoitettu auttamaan toisiamme. Elämän tarkoitus toteutuu, kun teemme toisillemme hyvää ja viemme heidän elämäänsä eteenpäin. Hyvä ihminen on sellainen, jonka lähellä muiden on hyvä olla.

Siksi taivasta kuvataan usein kaupunkina, jossa vallitsee rauha ja sopusointu. Meidät kun on tarkoitettu kasvamaan yhä parempaan ystävyyteen toisten ihmisten kanssa.

Niinpä sinunkin elämälläsi on tarkoitus ja suunnitelma. Sinut on luotu osoittamaan hyvyyttä niille, jotka ovat sinun lähelläsi.

Omatunto on hyvä suuntaviitta tässä. Se yleensä kertoo aika selvästi, mikä on kussakin tilanteessa oikea tapa toimia. Se auttaa sinua asettumaan hyvän puolelle ja pahaa vastaan.

 

Entä isä Jumala?

Elämän toinen tarkoitus on elämän lähteessä, Jumalassa. Rakasta Jumalaa yli kaiken, Jeesus sanoi.

Jumalan rakastaminen ei ole niinkään tunneasia, vaan tahtoasia. Se on sitä, että sanotaan Jumalalle: ”Tahdon olla Sinun lapsesi. Auta minua siinä.”

Kun sanon näin, sydämessäni aukeaa ovi, josta Jumala itse astuu sisälle. Tätä on ihmisen ja Jumalan välinen ystävyys.

Kaikella on tosiaan tarkoitus. Jumala nimittäin loi maailman ja koko ihmiskunnan siksi, että mahdollisimman monesta tulisi Jumalan ystävä.

 

Johdatusta oikeaan suuntaan

Siksi kristityt ovat pyytäneet Jumalaa johdattamaan heitä. Johdatuksella tarkoitetaan sitä, että Jumala ohjailee tapahtumia niin, että hänen hyvä tahtonsa toteutuu.

Jos olen vaikka vaikeassa valintatilanteessa, voin pyytää Jumalaa auttamaan minua valitsemaan oikein. Sitten vain valitsen sen mikä minusta näyttää parhaimmalta luottaen siihen, että Jumala itse ohjaa minun valintaani.

Kaikkein paras pyyntö on kuitenkin Jeesuksen opettamassa Isä meidän rukouksessa: ”Tapahtukoon Sinun tahtosi.” Siinä pyydetään, että Jumalan suunnitelma ja tarkoitus toteutuisi minun elämässäni.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja