Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Mitä yhteistä on teltalla ja rukouksella? - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Makaan teltassa. Ilta viilenee, mutta on hyvä olla, sillä makuupussi toimii kuten pitääkin.

Katselen ylläni kaartuvaa telttaa ja mietiskelen kaikenlaista. Äkkiä tajuan, että teltta on valtavan hyvä keksintö. Erittäin yksinkertainen, vain kangasta, narua ja keppejä. Kun ne laitetaan yhteen, saadaan pieni asumus, jossa voi nukkua yön. Isoon telttaan mahtuu kamiina, jonka ansiosta siellä voi yöpyä talvellakin.

Silti teltta on hyvin kevyt. Yksi ihminen jaksaa kantaa vaivatta kahden hengen telttaa. Onpa loistava keksintö.

 

Taivaan alla

Suljen silmät ja kuuntelen luonnon ääniä. Tuuli humisee kevyesti ja jossain rapsahtelee.

Kohta alkaa tuntua, ettei mitään telttaa olekaan, vaan makaan avoimen taivaan alla keskellä metsää. Tiedän kuitenkin olevani teltassa.

Kun oikein pinnistelen, voin aistia teltan ylläni. Ehkä kuulen telttakankaan hiljaisen kahinan.

Laitan kädet yhteen iltarukousta varten, mutta en aloita vielä, sillä huomaan mielenkiintoisen asian. Rukous tuntuu hieman samalta kuin makaaminen teltassa silmät kiinni.

Jumalaa ei nimittäin voi nähdä eikä hän puhu meille ihmiskorvin kuultavalla tavalla. Siksi en rukoillessani voi olla varma, että hän on lähelläni kuulemassa minua. Silti hän ympäröi minut teltan tavoin.

Niinpä Jumalaa voi verrata näkymättömään telttaan. Olen hänen suojassaan, vaikka en näekään häntä. Sen tietäminen tuo turvallisen olon. En ole koskaan aivan yksin.

 

Jumala tuntuu

Joskus Jumalan läsnäolon voi aistia. Jotkut kokevat sen kirkossa. Jumalanpalveluksessa tulee tuntu, että kanssamme on joku ihmisiä paljon suurempi mahti.

Toiset aavistavat Jumalan läheisyyden luonnossa. Sen kauneus ja valtavuus kertoo, että emme ole yksin, vaan Luojan hyvyys ympäröi kaikkea.

Suuret onnen hetket saattavat herättää tunnun siitä, että Jumala on lähelläni. Kaikki elämässäni on hänen lahjaansa, joten haluan kiittää häntä.

Läheltä piti -tilanteetkin voivat muuttua kokemukseksi Jumalasta tai enkelistä. Joudun suureen vaaraan vaikka veneessä tai liikenteessä, mutta mitään ei onneksi tapahdukaan. Silloin tuntuu, että enkeli suojeli minua.

Useimmiten Jumala kuitenkin ympäröi ihmistä kuten näkymätön teltta. En näe häntä enkä voi aistia häntä millään muullakaan tavalla. Silti lepään hänen sylissään.

Raamatussakin Jumalaa verrataan telttaan: ”Hän antaa minulle suojan teltassaan” (Ps. 27:5).

Siksi käyn rauhallisin mielin nukkumaan, vaikka metsän äänet kuuluvatkin ohuen telttakankaan läpi.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja