Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Enkeleitä, missä heitä? - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Aika moni on kokenut täpärän pelastumisen.

Esimerkiksi joku on joutunut kolariin, jossa auto on mennyt kasaan, mutta kukaan ei kuitenkaan loukkaantunut. Silloin on helppo ajatella, että enkeli varjeli ihmisiä.

Maailma on paljon suurempi ja ihmeellisempi kuin mitä ihminen kykenee näkemään. Näkyvän maailman rinnalla on näkymätön Jumalan maailma, johon kuuluvat enkelit, jotka varjelevat meitä onnettomuuksilta ja vaaroilta. Joskus on ajateltu, että erityisesti lapsilla on suojelusenkeli. Mutta ihmisten iällä ei ole merkitystä. Kaiken ikäiset tarvitsevat suojelua ja varjelua.

 

Taivaallinen posti

Sana enkeli tarkoittaa sanansaattajaa. Raamatussa kerrotaan tilanteista, joissa enkelit välittävät ihmisille viestin Jumalalta. Esimerkiksi joulukertomuksissa enkelit ilmoittivat Joosefille ja Marialle, että Maria tulisi synnyttämään lapsen, jonka Jumala on valinnut maailman pelastajaksi.

Kun Jeesus-lapsi syntyi, enkelit kertoivat siitä paimenille, jotka menivät kiireesti katsomaan lasta. Siitä kertoo tuttu joululaulu, joka alkaa näin: ”enkeli taivaan lausui näin, miks’ hämmästyitte säikähtäin”.

Enkelit ovat Jumalan asialla. Silloin kun koemme, että suojelusenkeli on auttanut meitä, kiitos voidaan lähettää Jumalan suuntaan. Enkelit eivät ole taivaallisia ”yksityisyrittäjiä” vaan Jumalan lähettämiä palvelijoita, jotka auttavat ihmisiä. Siksi voimme luottaa enkelien hyvyyteen.

 

Näkymättömän ulkonäkö

Joulun aikaan askarrellaan paperienkeleitä. Usein ne ovat naispuolisia siivekkäitä hieman lapsen näköisiä olentoja. Ehkä enkelit ovat joskus näyttäytyneet sen näköisinä.

Miltä enkelit oikeasti näyttävät? Me ihmiset näytämme joltakin, koska meissä on näkyvää ainetta, kuten lihaa ja luuta.

Enkelit ovat toisenlaisia. Niillä ei ole aineellista ruumista, vaan ne ovat henkiolentoja. Siksi niillä ei ole minkäänlaista ulkonäköä. Henkeähän ei voi nähdä, sillä se on näkymätön niin kuin ilma.

Koska enkelit ovat henkiolentoja, ne eivät tarvitse aineellista ruumista. Ne liikkuvat ilmankin jalkoja tai siipiä.

Jumala on samanlainen. Hän on näkymätön henki, joten hänestä ei voi tehdä kuvaa. Hän kun ei ole minkään näköinen. Jeesuksesta sen sijaan voidaan tehdä kuva, koska kerran hän tuli ihmiseksi.

Jotkut ovat kuitenkin nähneet enkeleitä. Toisinaan enkeli ottaa näkyvän hahmon, jotta hänet voitaisiin nähdä. Enkeli voi tietenkin ottaa minkä tahansa hahmon.

Raamatussa enkeli on usein näyttäytynyt ihmisille niin, että he eivät aluksi tienneet, että kyseessä oli enkeli. Tämä johtui siitä, että enkeli näyttäytyi tavallisen ihmisen näköisenä.

 

Minäkö enkeli?

Arkikielessä toista ihmistä kutsutaan joskus enkeliksi. Jos joku on tehnyt sinulle suuren palveluksen, voit sanoa. ”sinä olet enkeli”. Mies voi nimittää vaimoaan ”enkelikseen”.

Näin me sanomme toiselle, että sinä olet minulle tärkeä ja rakas. Jos joku sanoo toista enkeliksi, hän sanoo jotakin tosi kaunista.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja