Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Jumalan silmissä kaunis - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Minäkö? Miten ihmeessä? Minussahan on monta vikaa ja puutetta.

Kuvitellaan hetki, että voisimme katsoa meitä Jumalan näkökulmasta käsin. Minkälaisina Jumala näkee meidät? Ja juuri sinut?

Tätä ei ole aivan helppo kuvitella, sillä Jumalan tapa katsella luotujaan on aivan erilainen kuin meidän ihmisten. Tätä on helpompi ymmärtää, kun vertaamme Jumalaa taidemaalariin.

Kun taitelija ryhtyy työhön, hän suunnittelee ensin teoksensa. Suunnitteluvaihe saattaa kestää kauankin.

Jonakin päivänä hän sitten keksii, minkälaisen maalauksen hän tekee. Kun hän sulkee silmänsä, hän voi nähdä ajatuksissaan lopullisen työn. Ja jos suunnitelma on onnistunut oikein hyvin, hän näkee mielessään valtavan hienon taideteoksen.

Sitten hän ryhtyy työhön. Ottaa taulun ja vetää viivoja ristiin rastiin. Jos sivullinen katsoisi keskeneräistä työtä, hän ei näkisi siinä mitään erityisen kaunista.

Taiteilija itse on kuitenkin hurmioitunut teoksestaan. Hän ei näe edessään keskeneräistä työtä, vaan mielessään olevan valmiin maalauksen.

 

Jumala katsoo valmista

Tällä tavalla Jumalakin katselee ihmistä. Hän on luonut meidät tiettyä tarkoitusta varten. Kun hän katsoo meitä, hän näkee tuon lopullisen päämäärän. Siksi olemme hänen silmissään kauniita, vaikka olemmekin vielä keskeneräisiä ja rikkinäisiäkin.

Tuota Jumalan tarkoittamaa päämäärää nimitetään kristillisessä kielessä kuluneella mutta kauniilla sanalla Rakkaus, isolla ärrällä. Se vaikuttaa jo nyt meissä. Huomaat sen kaikkialla, missä hyvyys ja kauneus voittaa. Taivaallinen Rakkaus suostuttelee jatkuvasti ihmisiä hyvän ja oikean puolelle.

Mutta tiedät myös puutteesi. Ja kun oikein rehellisiä ollaan, tunnistamme itsessämme suoranaista itsekkyyttä ja pahuuttakin.

Vanhan sana synti kuvaa tätä osuvasti. Syntisiä me olemme, vaikka ei sitä niin mukava olekaan aina tunnustaa. Rakkaudella on vielä paljon tehtävää meissä.

Jumalakin näkee puutteemme ja pahuutemme. Mutta onneksi hän näkee muutakin. Hänen silmiensä edessä on myös lopullinen Rakkauden päämäärä, johon hän on tarkoittanut meidät.

Siksi olemme hänen silmissään kauniita rumuudestamme huolimatta. Jumala on kuin taitelija, joka katsoessaan keskeneräistä taulua näkee ihanan valmiin taideteoksen.

 

Rakkauden työtoverit

Raamatussa ihmisiä nimitetään Jumalan työtovereiksi. Meitä kutsutaan mukaan Rakkauden talkoisiin, taisteluun hyvän ja kauniin puolesta.

Sana taistelu voi kuulostaa vähän mahtailulta. Mutta kyllä se sitäkin on.

Voit esimerkiksi joutua tilanteeseen, jossa jostakusta poissaolijasta juorutaan inhottavasti. Jos menisit mukaan pahan puhumiseen, pääsisit porukkaan sisään ja vahvistaisit asemiasi kaveripiirissä.

Toisaalta tiedät, että juorut vahingoittavat toista, eikä se ole oikein. Niinpä mielessäsi voikin syttyä melkoinen taistelu. Asetutko hyvän vai pahan puolelle?

Tällaisissa tilanteissa Jumala kutsuu sinua rakentamaan kauniimpaa maailmaa. Aina kun teet oikein, toimit Jumalan itsensä työtoverina. Silloin kun epäonnistut tässä, omatuntosi voi syyttää sinua.

Mutta silloinkin olet Jumalan silmissä kaunis.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja