HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

paastovalinnat

Viikon tekeminen

Käy läpi lelusi ja tavarasi. Minkä sellaisen voisit ottaa uudelleen käyttöön, mitä et ole pitkään aikaan käyttänyt? Mitä ilman voisit olla? Mitkä tavaroistasi voit antaa kierrätykseen? Siivoa samalla huoneesi.

Viikon ajatus

Nyt on aika pysähtyä miettimään. On nimittäin alkanut ajanjakso, jota kutsutaan paastonajaksi. Paastoon kuuluu olla ilman jotakin, esimerkiksi ilman tiettyjä ruokia kuten lihaa tai makeisia.

 

jani toivolamaria sid

Ekopaasto-kampaanjaan osallistuvat mm. kansanedustaja ja juontaja Jani Toivola ja näyttelijä Maria Sid.

 

Ekopaasto-sivustolla joukko suomalaisia kertoo, miten he paastoavat. Näyttelijä Krista Kosonen lupaa olla ostelematta tavaroita, joita ei oikeasti tarvitse. Kansanedustaja ja juontaja Jani Toivola aikoo tarkkailla sähkönkulutustaan, siis olla ilman turhia valoja ja sammuttaa television, silloin kun ei katso sitä. Näyttelijä Maria Sid kertoo yrittävänsä löytää uudelleen kaiken sen, mitä hänellä jo on.

Paastoaminen auttaa näkemään, mikä on elämässä tärkeää. Mikä olisi sinulle tarpeellinen paastoamisen aihe?

Luopuminen jostain totutusta ei ole helppoa. Siitä kertoo myös alla oleva raamatunkertomus, jossa paastoava Jeesus joutuu kamppailemaan sitä kiusausta vastaan, että lopettaisi paastonsa ja muuttaisi kivet leiviksi. Jeesus saa apua Raamatusta, Jumalan sanoista "Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta." Jokainen paastoaja voi Jeesuksen tavoin pyytää Jumalan apua paastoonsa.

 

Viikon aihe ja raamatunteksti

pieni pyha hetkiJeesus, kiusausten voittaja

Liturginen väri: Sininen tai violetti

Alttarikynttilät: Kaksi alttarikynttilää

Evankeliumi: Matt. 4: 1-11

Sitten Henki vei Jeesuksen autiomaahan Paholaisen kiusattavaksi. Kun Jeesus oli paastonnut neljäkymmentä päivää ja neljäkymmentä yötä, hänen vihdoin tuli nälkä. Silloin kiusaaja tuli hänen luokseen ja sanoi hänelle: "Jos kerran olet Jumalan Poika, niin käske näiden kivien muuttua leiviksi." Mutta Jeesus vastasi: "On kirjoitettu: 'Ei ihminen elä ainoastaan leivästä, vaan jokaisesta sanasta, joka lähtee Jumalan suusta.'"

Sitten Paholainen vei Jeesuksen pyhään kaupunkiin ja asetti hänet temppelimuurin harjalle. Hän sanoi Jeesukselle: "Jos kerran olet Jumalan Poika, niin heittäydy alas. Onhan kirjoitettu: 'Hän antaa enkeleilleen käskyn. He kantavat sinua käsillään, ettet loukkaa jalkaasi kiveen.'" Jeesus vastasi hänelle: "On myös kirjoitettu: 'Älä kiusaa Herraa, Jumalaasi.'"

Vielä Paholainen vei Jeesuksen hyvin korkealle vuorelle, näytti hänelle maailman kaikki valtakunnat ja niiden loiston ja sanoi: "Kaiken tämän minä annan sinulle, jos polvistut eteeni ja kumarrat minua." Silloin Jeesus sanoi hänelle: "Mene pois, Saatana! On kirjoitettu: 'Herraa, Jumalaasi, sinun tulee kunnioittaa ja ainoastaan häntä palvella.'"

Silloin Paholainen jätti Jeesuksen rauhaan, ja hänen luokseen tuli enkeleitä, jotka palvelivat häntä.

 

Maria Sidin kuva: Teemu Kuusimurto


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja