HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

yllattava tehtavaViikon tekeminen

Lue kertomus, jossa enkeli ilmoittaa Marialle Jeesuksen syntymästä. Maalaa kuva enkelin ja Marian kohtaamisesta. Millaisia värejä valitset tämän kuvaamiseen?

Viikon ajatus

Onko sinua pyydetty joskus hoitamaan jotakin tehtävää aivan yllättäen? Kaksi tuttua kymmenenvuotiasta poikaa sai kuukausi sitten pyynnön tulla esittämään räppiä koulunsa aikuisille suunnattuun juhlaan. Aihe oli mieluisa ja pojat suostuivat. Se tarkoitti kuitenkin suurta määrää työtä. Piti valita kappale, opetella sanat, hankkia taustanauha, esiintymisasut ja tietysti harjoitella monta tuntia. Vaivannäön palkkioksi esitys sujui hienosti ja yleisö nautti siitä. Pojat oppivat, että johonkin asiaan lupautuminen, tarkoittaa myös vaivannäköä asian eteen.

Tämän viikon raamatunteksti kertoo nuoresta tytöstä, Mariasta, joka saa yllättävän pyynnön Jumalan enkeliltä. Häntä pyydetään suostumaan äidiksi, siis synnyttämään lapsen ja huolehtimaan tästä lapsesta aikuiseksi saakka. Ei siis ihan pieni tehtävä, vaan pyyntö sitoutua asiaan moniksi vuoksiksi. Maria vastaa pyyntöön sanoilla: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit." Marian lapsesta kasvaa Jumalan poika, Jeesus.

Vastauksellaan Maria näyttää meille ihmisille mallia. Suostuessaan pyyntöön, Maria ei laske sitä, miten paljon hän joutuu asian eteen näkemään vaivaa. Hän suostuu, koska Jumala pyytää. Hänen suostumisensa johdosta syntyy Jeesus, joka tuo monille ihmisille elämään ilon ja toivon.

 

Viikon aihe ja raamatunteksti

pieni pyha hetkiHerran palvelijatar

Liturginen väri: Valkoinen

Alttarikynttilät: Kuusi alttarikynttilää

Evankeliumi: Luuk. 1: 26-38

Kun Elisabet oli kuudennella kuukaudellaan, Jumala lähetti enkeli Gabrielin Nasaretin kaupunkiin Galileaan neitsyen luo, jonka nimi oli Maria. Maria oli kihlattu Daavidin sukuun kuuluvalle Joosefille.

Enkeli tuli sisään hänen luokseen ja sanoi: "Ole tervehditty, Maria, sinä armon saanut! Herra kanssasi!" Nämä sanat saivat Marian hämmennyksiin, ja hän ihmetteli, mitä sellainen tervehdys mahtoi merkitä.

Mutta enkeli jatkoi: "Älä pelkää, Maria, Jumala on suonut sinulle armonsa. Sinä tulet raskaaksi ja synnytät pojan, ja sinä annat hänelle nimeksi Jeesus. Hän on oleva suuri, häntä kutsutaan Korkeimman Pojaksi, ja Herra Jumala antaa hänelle hänen isänsä Daavidin valtaistuimen. Hän hallitsee Jaakobin sukua ikuisesti, hänen kuninkuudellaan ei ole loppua."

Maria kysyi enkeliltä: "Miten se on mahdollista? Minähän olen koskematon." Enkeli vastasi: "Pyhä Henki tulee sinun yllesi, Korkeimman voima peittää sinut varjollaan. Siksi myös lapsi, joka syntyy, on pyhä, ja häntä kutsutaan Jumalan Pojaksi. Ja tiedä tämä: Myös sukulaisesi Elisabet kantaa poikalasta, vaikka on jo vanha. Hän on jo kuudennella kuukaudella - hän, jota on pidetty hedelmättömänä! Jumalalle ei mikään ole mahdotonta."

Silloin Maria sanoi: "Minä olen Herran palvelijatar. Tapahtukoon minulle niin kuin sanoit." Niin enkeli lähti hänen luotaan. tiesi, että ihmiset aikoivat väkisin tehdä hänestä kuninkaan, ja siksi hän vetäytyi taas vuorelle. Hän meni sinne yksin.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja