Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

kyyhkysen aika

Viikon tekeminen ja ajatus

Helluntaina puhutaan Pyhästä Hengestä, jonka Jeesuksen opetuslapset saivat. Pyhän Hengen yksi vertauskuva on kyyhkynen. Henna Pohjan blogissa on kiva vinkki, miten voit itse askarrella origamikyyhkysiä.

Henna kirjoittaa siitä näin: "Kun Jeesus muutti taivaaseen, hän lupasi ettemme jäisi yksin tänne maan päälle vaan hän lähettäisi meille suuren lahjan. Ennen helluntaita muistellaan siis sitä aikaa, jonka opetuslapset kokivat odottaessaan mikä se Jeesuksen lupaama lahja ihan oikeasti onkaan. Helluntaina odotus sitten palkitaan.

Moni kokee, että Pyhä Henki on käsitteenä vaikea ymmärtää, koska sitä ei voi suoranaisesti nähdä. Konkreettisemmaksi Pyhän Hengen tuo ajatus tuulen henkäyksestä tai taivaalta laskeutuvasta kyyhkysestä."

Oma origamikyyhkynen voi muistuttaa sinua siitä, että Jumalan antama Pyhä Henki on olemassa ja meitä ihmisiä varten.

Ryhmille Henna on kehitellyt sokkoleikin Pyhän hengen kosketus. Se löytyy samasta blogista.

 

Viikon aihe ja raamatunteksti

pieni pyha hetkiPyhän Hengen vuodattaminen

Liturginen väri: Punainen

Alttarikynttilät: Kuusi alttarikynttilää

Evankeliumi: Ap.t. 2: 1-13

Kun sitten koitti helluntaipäivä, he olivat kaikki yhdessä koolla. Yhtäkkiä kuului taivaalta kohahdus, kuin olisi käynyt raju tuulenpuuska, ja se täytti koko sen talon, jossa he olivat. He näkivät tulenlieskoja, kuin kieliä, jotka jakautuivat ja laskeutuivat itse kunkin päälle. He tulivat täyteen Pyhää Henkeä ja alkoivat puhua eri kielillä sitä, mitä Henki antoi heille puhuttavaksi.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja