Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Huolien kantaja - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

huolien kantaja

Viikon tekeminen

Askartele itsellesi käsiristi eli risti, jota voi pitää kädessä, kun rukoillaan. Voit joko vuolla sen puusta tai tehdä esimerkiksi rautalangasta. Rautalangan voi koristella esimerkiksi pyörittämällä narua sen ympärille.

 

Viikon ajatus

Sain äitienpäivänä lahjaksi pojaltani huolinuken. Se on pieni, rautalangasta ja sen ympärille pyöritetystä narusta tehty nukke. Nuken mukana tuli kertomus vanhasta eteläamerikkalaisesta perinteestä, jossa uskotaan, että murheiden painaessa ne voi puhua nukelle. Nukke kantaa ne murheet, joita emme itse jaksa kantaa.

Ajatus oli kaunis. Nukkea katsoessani keksin, että minulla oikeastaan oli jo aiemminkin ollut "huolinukke". Puinen risti, jonka voi painaa kämmenen ympärille. Sen sain ystävältäni tilanteessa, jossa minulla oli vaikeaa. En usko ristin itsessään kantavan murheitani, mutta käytän ristiä symbolina, esineenä, jota pidän kädessä, kun rukoilen Jumalaa. Uskon, että Jumala voi auttaa meitä huolissa ja murheissa.

Raamatussa kerrotaan Jeesuksen pyytäneen ihmisiä katsomaan luonnon kukkia, sitä miten kauniita ne ovat ja miten Jumala antaa niille kasvun ja pitää niistä huolen, vaikka ne eivät itse tee mitään. Jos kukat voivat luottaa Jumalan huolenpitoon, voivat Jeesuksen mukaan siihen luottaa myös ihmiset.

 

Viikon aihe ja raamatunteksti

pieni pyha hetkiJumalan huolenpito

Liturginen väri: Vihreä

Alttarikynttilät: Kaksi alttarikynttilää

Evankeliumi: Matt. 6: 25-34

Jeesus sanoo:

"Älkää huolehtiko hengestänne, siitä mitä söisitte tai joisitte, älkää ruumiistanne, siitä millä sen vaatettaisitte. Eikö henki ole enemmän kuin ruoka ja ruumis enemmän kuin vaatteet? Katsokaa taivaan lintuja: eivät ne kylvä, eivät ne leikkaa eivätkä kokoa varastoon, ja silti teidän taivaallinen Isänne ruokkii ne. Ja olettehan te paljon enemmän arvoisia kuin linnut! Kuka teistä voi murehtimalla lisätä elämänsä pituutta kyynäränkään vertaa?

Mitä te vaatetuksesta huolehditte! Katsokaa kedon kukkia, kuinka ne nousevat maasta: eivät ne näe vaivaa eivätkä kehrää. Minä sanon teille: edes Salomo kaikessa loistossaan ei ollut niin vaatetettu kuin mikä tahansa niistä. Kun Jumala näin pukee kedon ruohon, joka tänään kasvaa ja huomenna joutuu uuniin, niin tottahan hän teistä huolehtii, te vähäuskoiset!

Älkää siis murehtiko: 'Mitä me nyt syömme?' tai 'Mitä me juomme?' tai 'Mistä me saamme vaatteet?' Tätä kaikkea pakanat tavoittelevat. Teidän taivaallinen Isänne tietää kyllä, että te tarvitsette kaikkea tätä. Etsikää ennen kaikkea Jumalan valtakuntaa ja hänen vanhurskasta tahtoaan, niin teille annetaan kaikki tämäkin. Älkää siis huolehtiko huomispäivästä, se pitää kyllä itsestään huolen. Kullekin päivälle riittävät sen omat murheet."


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja