Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Hyvän lähettiläät - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

hyvan lahettilaat 

Viikon tekeminen

Askartele kierrätysmateriaaleista valmistettu lahjakassi. Henna Pohja antaa siihen ohjeet blogissaan ja kirjoittaa:

"Voimme päivittäin antaa lähimmäisillemme erilaisia lahjoja. Lahja voi olla pieni hymy, käden puristus, iloinen tervehdys tai se että kohtaamamme ihmiset tulevat huomatuksi. Lahja voi olla myös avun tarjoamista, kuuntelemista, yhdessä itkemistä tai nauramista. Läheisiään voi toki toisinaan muistaa myös pienillä konkreettisimmillakin lahjoilla. Kierrätysmateriaaleista valmistettu lahjapaketti antaa iloa antajalleen ja saajalleen mutta myös ympäristölle. Tässä idea vanhasta sanomalehdestä tehdystä lahjakassista, jota itseään voi myös käyttää useampaan kertaan."

 

Viikon ajatus

The Voice of Finland -ohjelmassa kaksi vuotta tuomari-valmentajana toimineesta Lauri Tähkästä tuli tänä syksynä Kirkon ulkomaanavun Hyvän tahdon lähettiläs. Lauri on luvannut erityisesti auttaa köyhissä oloissa elävien naisten toimeentuloa ja yrittäjyyttä kertomalla niistä ihmisille Suomessa. "Tulen olemaan sanansaattaja, kertomaan tutuille ja tuntemattomille, että olen käynyt Nepalissa", kertoo hän tehtävästään.

Julkkiksia pyydetään usein mukaan tekemään hyvää jonkun tärkeän asian puolesta, siis esiintymään ja kertomaan asiasta muillekin. Hienoa, että he siihen suostuvat ja levittävät hyvää ympärilleen. Meitä tavallisia ihmisiäkin pyydetään hyvän lähettiläiksi. Monet ovat saaneet siihen jo ihan vauvana "kutsun", nimittäin kasteen. Kasteessa Jumala ottaa ihmisen lapsekseen ja kutsuu samalla lähettilääkseen. Kaste on yhtä aikaa sekä Jumalan lahja ihmiselle että kutsu kasvaa Jumalan lapsena ja olla hyvän lähettiläs. Kaikkien ei tarvitse matkustaa Laurin tavoin Nepaliin. Hyvän lähettiläs voi olla monin tavoin. Hyvän levittämistä voi tehdä pienissä asioissa siellä missä elää, kotona, koulussa tai vaikka harrastuksessa.

 

Viikon aihe ja raamatunteksti

pieni pyha hetkiJeesuksen lähettiläät

Liturginen väri: Vihreä

Alttarikynttilät: Kaksi alttarikynttilää

Evankeliumi: Jer. 1: 4-8

Profeetta Jeremialle tuli tämä Herran sana:

- Jo ennen kuin sinut äidinkohdussa muovasin,
minä valitsin sinut.
Jo ennen kuin sinä synnyit maailmaan,
minä pyhitin sinut omakseni
ja määräsin sinut kansojen profeetaksi.

Mutta minä vastasin: "Voi, Herra, Jumalani, en minä osaa puhua, minä olen niin nuori!" Silloin Herra sanoi:

- Älä sano, että olet nuori,
vaan mene, minne ikinä sinut lähetän,
ja puhu, mitä minä käsken sinun puhua.
Älä pelkää ketään,
sillä minä, Herra, olen sinun kanssasi
ja suojelen sinua.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja