Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Risto Räppääjä ja kaksoisolento - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

risto rappaaja ja kaksoisolentoRisto ei ymmärrä, mikä kaikkia vaivaa, kun he väittävät nähneensä Riston jossain aivan muualla kuin pitäisi. Risto päättää ottaa asioista selvää Nellin kanssa ja he törmäävät Ristoa muistuttavaan Franziin ja heistä tulee ystäviä. Pian Risto ja Nelli saavat selville, että Franz onkin sukua Ristolle. Mutta miksi Rauha-täti ei tunnu hyväksyvän Franzin äitiä, vaikka Franzin äiti on sukua hänellekin?

Risto Räppääjä on ystävineen täällä taas! Kirja on jo kolmastoista osa Risto Räppääjä -sarjassa, mikä jotenkin alkaa jo hiukan kyllästyttää, koska joka kirjassa on suunnilleen samat henkilöt ja tapahtumapaikka kuin tässäkin kirjassa. Tietystihän se auttaa pysymään kärryillä, mutta jotain muutosta olisin ehkä silti kaivannut. Samat vanhat henkilöt ovat tulleet jo hyvin tutuiksi muista kirjasarjan osista, eikä heitä tietenkään olisi voinut sen enempää muuttaa. Itse asiassa vaikka luulinkin tuntevani henkilöt jo hyvin, niin silti Rauhan käytös jäi hieman kummastuttamaan lopussa. Eli kirjan henkilöistäkin oppi hieman jotain uutta. Ei Rauhaa nimittäin yleensä ole noin paljoa suututtanut. Kirjan kuvitus on mielestäni mennyt hieman huonompaan suuntaan nyt kun kuvittaja on vaihtunut. Aiemmin kuvissa oli enemmän mielenkiintoisia yksityiskohtia, mutta nyt niitä on vähemmän, mikä on aika tylsää. Ristonkin ulkonäkö on hieman muuttunut, mikä on taas outoa, kun on jo ehtinyt tottua siihen edelliseen Ristoon. Kuitenkin kirjan juoni oli mielestäni todella hauska ja kekseliäs ja henkilöiden luonnekin oli pysynyt melko samana. Eli Risto siis räppää aivan kuten ennenkin!

Suosittelen kirjaa kaikille noin 9 - 12-vuotiaille, koska kirja oli sopivan kokoinen, eikä se ollut lainkaan pelottava. Risto Räppääjä ja kaksoisolento -kirjan voi lukea ilmankin, että olisi lukenut lainkaan sarjan aiempia osia. Suosittelen kuitenkin ehdottomasti koko sarjan lukemista.

Annan kirjalle 4/5 tähteä, koska olen itse lukenut koko sarjan, mutta tämä kirja ei kuitenkaan ollut aivan sarjan paras. Ensimmäinen ja toinen osa olivat mielestäni ehkä sarjan parhaat kirjat. Muuten ei tämän kirjan juonessa ollut mitään huonoa. Suosittelen kirjaa kaikille Risto Räppääjä -faneille!

4 starSinikka Nopola ja Tiina Nopola
Tammi 2013
115 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja