HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

tom ja morbicuksen kostoElla Aura -sarja on saanut jatkoa kolmannella osalla. Keijujen ja tontun tyttärestä Ella Aurasta kertovalla romaanilla on jälleen huipputärkeä teema: ympäristönsuojelu.

Pahalla ylihaltialla, Morbicuksella, on jälleen ilkeä suunnitelma. Hän haluaa tappaa sekä ihmiset että keijut ja tontut sukupuuttoon. Suunnitelmaan kuuluu Ella Auran ja hänen ihmisystävänsä Tomin raivaaminen pois tieltä, sillä Tomilla ja Ellalla on tärkeä osa tulevaisuudessa maapallon pelastamisessa.

Suunnitelmaa varten Morbicus hypnotisoi Tomin isoisän tuhoamaan Ellalle ja Tomille tärkeän Haltiametsän. Isoisä päättää itsepäisesti rakentaa metsään hiihtokeskuksen. Suunnitelma menee kuitenkin myttyyn, kun Tom onnistuu vakuuttamaan kaupungin päättäjät siitä, että metsä kannattaa suojella. Morbicus yrittää kuitenkin uudestaan ja tällä kertaa päättää polttaa Ellan hengiltä. Selviävätkö Ella ja Tom kaikista Morbicuksen juonista hengissä? Onneksi Ellalla on apunaan vetehisystävä Senja ja peilin kautta jutteleva tulevaisuuden tyttö.

Tom ja Morbicuksen kosto on yli 400-sivuinen fantasiakirja. Kirja on paksu, mutta paksuutta ei kannata säikähtää, sillä kirja pitää otteessaan kannesta kanteen. Kirjan juoni tiivistyy entistä jännittävämmäksi kirjan loppua kohden. Olivathan Harry Potteritkin parhaimmillaan lähes tuhatsivuisia ja niiden suosio sen kuin kasvoi sarjan loppua kohden.

Ella Aura on kaikin tavoin loistosarja. Kirjassa piisaa jännitystä yllin kyllin ja mukaan on saatu ujutettua ihan faktaa ympäristönsuojelusta. Sujuvasti juonen rinnalla esitellään muun muassa Kiinan ilmansaasteongelmaa ja uhanalaisia eläimiä. Lukijaa välillä ahdistaa kaikki kirjan esittämät ympäristöongelmat: tekisi mieli vain vetää peitto korviin ja unohtaa ympäröivä maailma. Ella Aura rohkaisee meitä jokaista pienillä teoilla vaikuttamaan jättiläismäisiltä vaikuttaviin ongelmiin.

Voin suositella Ella Auraa aivan kaikille. Se sopii hyvin iltasaduksi ääneen luettavaksi tai ihan itsekseen nautiskeltavaksi. Vaikka ei olisi lukenut aiemmin paljoa fantasiaa, kannattaa Ella Auraan tarttua. Voi yllättyä positiivisesti!

5 starElena Mady
WSOY 2013
444 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja