HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

tytto sina oletOletko koskaan miettinyt, miten voisit pelastaa maailman tyttönä? Tässä kirjassa kerrotaan kaikki ne asiat, jotka jokaisen tytön tulisi saada kuulla. Siksi tämä kirja on oikea voimakirja. Kirjassa myös selitetään, millainen on esimerkiksi kiltti ihminen ja miten sellaiseksi tullaan.

Alun perin luulin, että kirjassa vain ylistettäisiin tyttöjä ja kohotettaisiin lukijan itsetuntoa, mutta ei se ollutkaan ihan niin. Tuntui ehkä hieman hassulta lukea, millainen on kiltti tyttö, kun luulisi kaikkien tietävän jo sen. Silti oli ihan mukavaa, kun kirjassa sanottiin suoraan, että kaikki tytöt ovat hyviä juuri sellaisina kuin ovat. Paikoitellen kirjassa siis kohotettiin tai ainakin yritettiin kohottaa lukijan itsetuntoa. Loppuosa oli kuitenkin melko vaikeaselkoista pohdintaa tyttöydestä, jota lukiessa tuli tunne, että entä jos en olekaan juuri tuollainen tyttö. Ei kaikkia ehkä edes kiinnosta syvällinen pohdiskelu.

Suosittelen kirjaa niille tytöille, jotka haluavat kohottaa itsetuntoaan. Vaikka kirjassa sanottiinkin sen sopivan sekä 10- että 17-vuotiaalle, en usko, että 10-vuotias jaksaa lukea näin pohdiskelevaa tekstiä. Suosittelen vain hyppäämään yli niistä kohdista, jotka eivät tunnu kiinnostavan.

Annan kirjalle 4/5 tähteä. Kirjan idea oli todella hienosti ajateltu. Olen samaa mieltä kuin kirjan kirjoittaja, että kirja on tarpeellinen. Osa kirjan tekstistä oli kuitenkin jonkin verran kuivaa ja unettavan hidaslukuista. Plussaa tulee silti kirjan hauskasta kuvituksesta ja ulkoasusta.

4 starJenni Pääskysaari
Otava 2015
140 sivua


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja