Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /home/jiipeele/public_html/plugins/system/t3/includes/menu/megamenu.php on line 141
Sonic & All-Stars Racing Transformed - Jiipeenetti - kouluikäisille tytöille ja pojille

HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Siilimme maalla, merellä ja ilmassa

Sonic  All-Stars Racing Transformed box artwork

Sonic-sarja pyrkii Marion jalanjäljille muuallakin kuin tasohyppelyissä. Tässä pelissä etsitään samanlaista pelikokemusta kuin Mario Kartissa. Erona on, että pelikenttä vaihtuu jokaisella kierroksella. Samalla ohjattava auto muuttuu veneeksi tai lentäväksi koneeksi. Vaikea sanoa kumpi on parempi. Peli on kuitenkin nopeatempoinen ja hauska. Suosittelen erityisesti pelattavaksi yhdessä lasten/vanhempien kanssa.

Peli on perinteinen Mariokart-tyyppinen kilpa-ajopeli. Pelaaja valitsee hahmon, jonka menopelillä osallistuu kisaan kymmenen muun hahmon kanssa. Eri hahmoilla on erilaisia ominaisuuksia. Matkalla voi kulkuneuvoon hankkia erikoiskykyjä, aseita tai suojia ja käyttää niitä muita pelaajia vastaan. Näitä kykyä voi saada siis vain yhden kerrallaan, ja entinen pitää käyttää pois ennenkuin saa uuden. Kierroksia on aina kolme ja matkan aikana kulkuneuvo vaihtaa muotoaan radan mukaan. Radat ovat siis autolle, veneelle ja lentokoneelle ja kaikki tietenkin käyttäytyvät hieman eri tavoin. Wii U:n ohjaimen näytöltä voi seurata karttamoodissa sijoitusta, jos ennättää. Harvemmin katsettaan kuitenkaan pystyy irrottamaan TV:n ruudusta, sillä pelin tempo on nopea ja vauhdikas.

Kieltämättä alkuperäistä Sonicia vaivannut sekavuus ja kaaottisuus jatkuu tässäkin ideassa. Juuri kun olit tottunut kenttään ja autoon, se vaihtuukin seuraavalla kierroksella toisenlaiseksi. Nopeus on koko ajan huimaava, joten pelaamisesta ei aina ennätä nauttia. Täysillä mennään koko ajan nasta laudassa. Kentät ovat kylläkin kauniita ja erilaisia.

Peli on parhaimmillaan kaveria vastaan, vaikkakin myös yksinpelissä on haastetta. Voit valita erilaisia sarjoja tai vaikka oman uran, jota seuraamalla kentät ja kisat seuraavat toisiaan. Suorittamalla niitä tarpeeksi hyvin saat tähtiä, joiden avulla aukaiset lisää kenttiä. Suosittelen kuitenkin peliä moninpelitapahtumiin kavereiden kanssa, sillä oikeata vastustajaa vastaan ajaminen on aina hauskaa tämän tyyppisissä peleissä, joissa erikoiskyvyillä voi tehdä kiusaa.

Peli on ihan kivaa kilpa-autoilua, mutta ei juuri tarjoa Mario Kart -pelaajalle muuta uutta kuin hieman erilaisen ohjattavuuden ja komean näköisiä kenttiä.

sonic 2sonic 1


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja