Käyttäjän arvio: 5 / 5

HyväHyväHyväHyväHyvä
 

Zeldat ovat aina olleet pelien eliittiä. Ne ovat pitkä pelisarja. The Legend of Zelda: Breath of the Wild on pelisarjan uusin peli. Peli julkaistiin Nintendon Wii U:lle ja uudelle Switch-konsolille 3.3.2017.

breath of the wild 

 

The Legend of Zelda: Breath of the Wild eli BotW on ensimmäinen open world -Zelda-peli. Open world tarkoittaa, että pelaaja saa mennä minne haluaa, vaikka suoraan päävihollisen kimppuun. Peli kuitenkin antaa pelaajalle neuvoja, mitä täytyisi tehdä, että pääsisi pelitarinassa etenemään. Mielestäni tämä on hyvä. Pelikokemuksesta saa aidomman tuntuisen, kun pystyt menemään minne haluat niin kuin oikeassa elämässä. Kuitenkin on hyvä, että peli tarjoaa neuvoa, sillä muuten peli voisi käydä äkkiä turhauttavaksi, kun et pääse etenemään tarinassa.

Pelin tarina on loistava. Nopeasti selitettynä ilman suurempia juonipaljastuksia se menee näin: Link (hahmo, jolla pelaat) herää luolasta muistinsa menettäneenä ja epäröimättä lähtee matkalle pelastaakseen Hyrulen valtakunnan ja prinsessa Zeldan pahuuden voimilta. Tarina on yllättävän koukuttava, vaikka eteneekin etanan vauhtia, sillä maailmassa on niin paljon tutkittavaa.

Pelimaailma on lumoavan hieno. Peliä ei ole turhaan kehuttu grafiikoistaan. Piirrosjälki ja muu grafiikka on upeaa. Auringonlasku yhdistettynä musiikkiin luo täydellisen illuusion siitä, että olisit oikeasti pelissä. Maassa löytyy vaikka minkälaisia tyylejä, sillä maa on erittäin suuri ja monipuoleinen. Yhdessä paikassa voi olla hyytävän kylmä, taas toisessa paikassa laavaa ja roihuavia liekkejä. Jossain on aavikko ja toisaalla suuri vesialue. Pelin muusiikit ovat hyviä. Vaikkakin monen mielestä ne ovat hieman ”epä-Zeldamaiset”, mutta minusta se ei ole kovin huono asia.

Peli maksaa 60 € + (jos haluat lisäosan) 20 €. Pelitunnit vaihtelevat paljon, mutta noin 100 - 200 tuntia saat pelistä irti.

Kaiken kaikkiaan The Legend of Zelda: Breath of the Wild musiikkeineen, juonineen ja grafiikoineen on upea luomus. Sitä on kehuttu vuoden 2017 parhaaksi peliksi ja luokiteltu jopa kaikkien aikojen parhaitten pelien joukkoon. Omasta mielestä peli on ansainnut kehut ja antaisin pelille täydet 10/10 pistettä.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja