HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

 

http://www.aapeli.com/pelaa/poks

Poks on kiva pikku peli, jossa yhdistämällä vähintään kolme samanväristä palloa poistat ne ruudusta. Pallot ammutaan alhaalta ja pikkuhiljaa pallorivistö kasvaa täyttäen koko ruudun, jollet ole tarpeeksi nopea.

Jos kirjaudut Aapeli-peliin, voit pelata normaalitason lisäksi myös helppoa ja vaikeampia tasoja.

Kyseessä on ihan kiva peli, jossa saa ampua palloja saman värisiin kasoihin.

Tavoitteena on poksauttaa samanväriset pallot alas osumalla niihin omalla pallolla. Vähintään kolme toisissaan kiinni olevaa palloa tarvitaan, jotta koko ketju tulee poksautettua. Pelissä on neljä vaikeustasoa, joissa kussakin runsaasti suoritustasoja.

Voit valita mieleisesi vaikeustason pelille vaihtoehdosta, joita on kolme: helppo, normaali ja vaikea. Kun viet hiiren vastaavan vaikeustason painikkeen päälle, näet ruudulla myös kaikkien aikojen 10 parasta kyseisellä vaikeustasolla pelattua peliä. Klikkaa painiketta aloittaaksesi pelin.

Eri vaikeusasteet eroavat toisistaan pallojen koossa. Helpolla tasolla pallot ovat isoja, vaikealla tasolla pallot ovat pieniä. Pallojen koko vaikuttaa suoraan siihen , paljonko palloja mahtuu ruudulle, joten vaikeammilla tasoilla palloja on ruudulla enemmän poksauteltavana.

Pelissä ammutaan erivärisiä palloja ruudun alareunasta ylöspäin. Ammuttu pallo voi matkan varrella kimmota pelialueen reunoista. Kun pallo osuu muihin ruudulla oleviin palloihin tai ruudun yläreunaan se jää siihen. Mikäli juuri ammuttu pallo muodostaa muiden ruudulla olevien pallojen kanssa kolmen tai useamman samanvärisen pallon ryhmän, kyseiset pallot poksahtavat pois ruudulta. Myös pallot, jotka jäävät tyhjän päälle roikkumaan (eli eivät ole kiinni pelialueen yläreunassa tai muissa palloissa) tippuvat pois pelialueelta.

Tarkoitus on saada koko pelialue tyhjennettyä palloista ennenkuin ammuttavat pallot loppuvat. Mikäli onnistut, pääset etenemään seuraavaan, vaikeampaan tasoon. Tasot vaikeutuvat niin, että eriväristen pallojen määrä lisääntyy ja myös ammuttavana olevien pallojen määrä vähenee. Peli loppuu, kun ammuttavat pallot loppuvat. (Peli loppuu myös, jos pelialue täyttyy palloista.) Pelin loputtua voit aloittaa uuden pelin klikkaamalla hiiren vasenta painiketta pelialueen päällä. Oikeaa painiketta klikkaamalla pääset takaisin alkuvalikkoon, josta voit valita uuden vaikeusasteen.

Pisteytys: Jokaisesta ruudulta pois saadusta pallosta tulee piste, sekä poksahtavista palloista että pois tippuvista palloista. Lisäksi jokaisen selvitetyn tason jälkeen saat lisäpisteitä määrän, joka on jäljelle jääneiden pallojen määrä kerrotuna tason numerolla.

Apukeinot: Sinulla on pelin aikana käytössäsi kolme apukeinoa:

Tähtäysavustin: Apuviiva näyttää pallon lentoradan.

Peru laukaus: Voit perua edellisen laukauksesi ja  pisteet palautuvat edellisen laukauksen tasolle.

Valitse väri: Voit vaihtaa ampumasi pallon värin.

Voit käyttää jokaista apukeinoa jokaisessa tasossa kerran.

Jos sinulta loppuu pelissä pallot kesken, voit ostaa myös lisäpalloja.

Apukeinojen osto maksaa ainoastaan muutaman taatelin! Tuotteiden hinta on ilmoitettu oston yhteydessä.


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja