HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

 

250px-Smg2boxart

Nintendo on pelien mestari, jonka suosittu Super Mario -sarja on ollut aina alan mestariteos. Super Mario Galaxy 2 ei petä tässäkään tapauksessa, sillä kyseessä on peli, joka soveltuu niin lapsille kuin aikuisillekin. Lapset nauttivat pelissä uusien asioiden etsimisestä, löytämisestä ja kokeilemisesta. Aikuiset saavat haasteita ja ongelmanratkaisuja vaativaa pohtimista. Pelissä ei mässäillä väkivallalla, vaan perusidea on puhtaassa ja nautinnollisessa pelaamisessa ja tekemisessä, mitä voi suositella niin aikuisille kuin pienille lapsillekin. Peliä voi pelata myös yhdessä toisen ottaessa auttajan roolin - olipa se sitten aikuisen tai lapsen tehtävä.

 

 

 

Samulin, (12), ajatuksia pelistä

"Pelissä on hyvä tarina ja se on hyvin tehty, eroaa muista peleistä. Pelissä on hyvä liikkuvuus ja paljon hyviä ideoita. Planeetalta toiselle hyppiminen on hauskaa, pelin maailma on vanha ja hauska. Pelissä on vain leikkimielistä väkivaltaa eikä mitään veristä. Pelin voi hankkia huoletta lapsille."

Pelin nimi: Super Mario Galaxy 2

Perustiedot: 3-D -tasohyppely-peli, joka on suunniteltu Wii-konsolille. Perustuu Nintendon Super Mario -maailmaan.

Pelin esittely: Jatko-osa suositulle Super Mario -pelille, jossa seikkaillaan, etsitään esineitä ja ratkotaan tehtäviä.

Julkaisija: Nintendo

Julkaisuvuosi: 2010

Formaatti (arvosteltu): Wii

Muut formaatit: Nintendo Wii

Laji, genre: Tasohyppelypeli

Muu luokitus: Seikkailupeli, toimintaseikkailu

Pelaajamäärä ja pelimuodot: Yksinpeli, rajoitettu kaksinpeli

Ikäraja ja sisältömerkinnät: +3

Linkit: http://fi.wikipedia.org/wiki/Super_Mario_Galaxy_2

http://supermariogalaxy.com/

 

Loistava peli, joka sopii niin pikkulapsille kuin isommillekin. Pelin pelattavuus on huippuluokkaa ja satu/sarjakuvamaisuus tekee siitä soveltuvan myös pienemmille lapsille. Vaikka peli onkin herttaisuudessaan ja lapsellisuudessaan sovelias pienille lapsille sen pelattavuus, ongelmanratkaisut ja haasteellisuus tekevät siitä kaikille sopivan. Jos unohtaa pelin lapsen/sadunomaisuuden, se soveltuu kaikenikäisille. Aikuinen nauttii eri asioista kuin lapsi. Lapsesta parasta on tutkiminen ja uusien asioiden kokeileminen, kun taas aikuinen nauttii ongelmanratkaisuista ja haasteellisuudesta.

Pelissä on rajoitettu kaksinpeluumahdollisuus, joka tarkoittaa, että toisen ohjaimen kanssa voi auttaa varsinaista pelaajaa, mutta itse ei voi pelata. Tämä soveltuu hyvin tilanteisiin, jossa perheen pienin yrittää päästä eteenpäin, jolloin aikuinen voi auttaa. Toisaalta se voi tarkoittaa myös sitä, kun isä yrittää epätoivoisesti selvitä pelistä, niin lapsi tulee ja auttaa eteenpäin.

Testiryhmässä, jopa pojat joiden maailman täyttävät ammuskelu ja taistelupelit, innostuivat Mariosta. Mieluimmin hankin lapsilleni tällaisen pelin kuin ammuskelupelin tai edes dvd-elokuvan.

Tasoloikkana peli on mielestäni parhaimmistoa, aluksi helppo omaksua, ja peli jopa neuvoo pikkuhiljaa edetessään. Lisäksi peliin tulee pikkuhiljaa uusia jippoja, joita on kiva käyttää myöhemmin pelin edetessä. Pelissä on jonkin verran englanninkielistä tekstiä, joiden suomentamisessa pienemmille olisi hyvä olla aikuinen mukana, mutta tekstikään ei haittaa itse pelaamista, lukematon pelaaja oppii samat asiat hieman pitemmän kaavan mukaan. Se ei siis haittaa pelaamista.

Pelin voi tallentaa milloin vaan ja peli itse etenee sopivan pituisina sessioina, jonka jälkeen se tallentaa itse itsensä automaattisesti. Turmion tullessa peli palaa edelliseen osaan, joka kuittaantuu pelin edetessä. Jossain tilanteissa (ainakin aikuinen) joutui yrittämään usean kerran ennen kuin pääsi läpi. Näissä kohdissa on pieni haltiakeiju, joka on valmis kertomaan, miten pelissä edetään, joten apuakin löytyy tiukkoihin kohtiin.

Peliä ohjataan Wiin kapulan ja nunchukin yhdistelmällä niin että vasemmalla kädellä pidetään nunchukin tattiohjainta ja oikeassa kapulaa, jolla osoitetaan ruutuun sekä painellaan nappeja. Välillä ohjainta pitää ravistella, mikä tuo kivan lisän staattiseen pelaamiseen.

 


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja