HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

Romurallia halki Amerikan mantereen

nfs the run

Need for speedin uusin peli, The Run, on maanteille sijoittuva tarinallinen kaahailu San Fransiscosta New Yorkiin. Väkivallalla maustettu ajopeli on upea grafiikaltaan (maisemiltaan) ja ajettavuudeltaan mutta sisältää paljon omituisuuksia ollakseen hyvä ajopeli. Ajopätkät ovat ovat jaettu lyhyisiin "erikoiskokeisiin" jossa täytyy selvittää tietty saavutus, muuten ei pääse eteenpäin. jos auton romuttaa tai ei saavuta tasoa, palaa aina takaisin edelliseen "tallennuspisteeseen". Kun tallennuspisteet on käytetty joutuu aloittamaan "erikoiskokeen" alusta"  lataukset kestää kauan eikä ole mahdollisuutta jättä latausta taustalle sillä sen päätyttyä ralli alkaa täydestä vauhdista, joten ainoa mahdollisuus on odottaa kiltisti TV:n äärellä.

Ajosessiot ovat ehkä turhankin lyhyitä ja useat radat täytyy opetella yrityksen ja erehdyksen kautta ennenkuin ne menevät läpi. Toisaalta ekalla kerralla läpäisty rata aiheuttaa mukavia onnistumisen elämyksiä vatsanpohjassa.

Wii ja 3DS  versiot ovat vain K-7 joten olisi kiva tietää mitä niissä on tehty paremmin.

nfs the run2Peli on vauhdikas autopeli jossa on todella mainio grafiikka ja hieno ajotuntuma. ikäväksi peliin on sotkettu paljon väkivaltaa, välianimaatioita ja tappelukohtauksia, jotka eivät mielestäni autopeleihin kuulu. Ne liittyvät pelin tarinaan jossa päähenkilö joutuu ajamaan usan rannikolta toiselle "kanuunankuula"-tyyppisessä kilpailussa. Autot yrittävät eliminoida toisiaan ja välillä paikalle tulee poliisiautoja joiden tehtävä on torpetoida kilpailujan pärjääminen. Vastustajille poliisit eivät ole yhtä ilkeitä. Tämä aiheuttaa sen että ajaminen on yhtä romuttelua ja törmäilyä eikä ajamisella pärjää. kesken radan saattaa olla poliisin tiesulku johon varmasti törmää, jos ei osaa ennakoida ja hiljentää vauhtia.

Peli ansaitsee K-16 ikärajansa, mikä on ikävää sillä karsimalla typerät väkivaltakohtaukset peli olisi suhtkoht mukavaa kaahailua, vaikkakin moraalitonta sellaista.

Pelin nimi: Need for Speed: The Run
Julkaisija: Electronic Arts
Julkaisuvuosi: 2011
Pelialusta tai -konsoli (pelattu): XBOX 360
Muut pelialustat: Xbox 360, PS3, WII, 3DS
Laji, genre: Autopeli
Muu luokitus: -
Pelaajamäärä: 1, verkkopeli
Ikäraja (PEGI): K-16
Muut sisältömerkinnät: Väkivalta ja Online
Linkit: Wikipedia


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja