HuonoHuonoHuonoHuonoHuono
 

super mario 3d landNintendon pelien vakiohahmo, italialainen Super Mario, on ollut useiden ihmisten käsien ohjauksessa jo runsaan kolmenkymmenen vuoden ajan, kiitos sen innostavan ja pelaajaa palkitsevan pelityylin.

Super Mario 3D Land näyttää yhä, millainen tasohyppelypeli voi parhaillaan olla.

Peli jakautuu kahdeksaan "maailmaan", jossa jokaisessa on yhteensä 5-8 eri "tasoa". Kaikki tasot läpi pelaamalla peli on siis voitettu. Vai onko?

Super Mario 3D Land yhdistelee ovelasti eri Mario-pelien elementtejä, jonka ansiosta pelikokemus ei tunnu liian vieraalta vanhempia pelisarjan osia pelanneille, mutta on kuitenkin saanut tuulettua reippaasti. Pelin ehkä suurin uudistus liittyy kuitenkin sen grafiikkaan – Nintendo 3DS -pelilaitteen piirtämä aidosti kolmiulotteinen grafiikka suorastaan hivelee silmiä. Vastaavanlaista kuvaa ei Nintendon edellisissä Mario-peleissä ole ikinä ennen ollut.

Pelin yksi nokkelimmista ominaisuuksista on pelaajan sulava mahdollisuus totutella pelin makuun – sen ansiosta tasohyppelyä ei tarvitse erityisemmin opetella pelaamaan, riittää, että lukee nopeasti pelin mukana tulleen parisivuisen käyttöoppaan. Kuitenkin pelin loppupuolella haastetta alkaa tosissaan jo tulla vastaan. Sen ansiosta se sopii pelejä enemmänkin pelanneille. Kaiken huipuksi, kun pelin tuntee pelanneensa kokonaan lävitse, se jatkuukin! Pelissä on mukana nimittäin yhteensä seitsemän uutta maailmaa, jotka avautuvat, kun peli on ns. pelattu lävitse.

Itselleni pelistä tuli todella positiivinen mielikuva, joka ei helposti muutu. Peli onkin mielestäni yhäkin taattua Nintendon laatua – joka todella on laadukasta.

Nintendo 3DS
Ikäraja 3


askartelu

pelitjaleikit

pyhatjuhlat

moniakulttuureja